Putin, vizită la un spital cu militari răniţi în războiul din Ucraina: „Sunteți bărbați adevărați” VIDEO

Putin, vizită la un spital cu militari răniţi în războiul din Ucraina: „Sunteți bărbați adevărați” VIDEO

Președintele rus Vladimir Putin a mers luni la Spitalul Militar Central Vișnevski din Krasnogorsk, care este situat la marginea Moscovei, unde sunt tratați soldații răniți în războiul din Ucraina. Putin i-a decorat pe militari și a stat de vorbă cu ei, conform unui comunicat publicat pe site-ul Kremlinului .

Putin i-a decorat pe militarii răniți în Ucraina. Foto Captură video Twitter

Vizita a avut loc în contextul zilei Rusiei, o sărbătoare națională care celebrează independența țării după căderea URSS. Conform fotografiilor publicate, liderul de la Kremlin a fost acompaniat de ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, în vizita la unitatea spitalicească.

Prezența ministrului rus al Apărării la spitalul Vișnevski pare să indice sprijinul pe care Vladimir Putin îl oferă acestuia, după ce Șoigu a fost ținta unor atacuri lansate de șeful grupului militar privat Wagner, Evgheni Prigojin.

Fondatorul Wagner a atacat în repetate rânduri conducerea militară de la Moscova, acuzând-o în special de trădare față de Rusia prin faptul că îi împiedică accesul la muniții și nu luptă în mod corespunzător în Ucrain a. Ministerul rus al Apărării a anunțat luni, 12 iunie, că a semnat un contract cu gruparea Ahmat a trupelor speciale cecene , la o zi după ce Prigojin a refuzat să facă acest lucru.

Președintele rus a vizitat, de asemenea, în luna mai a anului 2022 soldaţi răniţi în lupte.

În ochii oricărui om normal, fiecare dintre voi este un erou. La fel ca şi ceilalţi băieţi care luptă pe front, care luptă în zona operaţiunii militare speciale (n.red. - denumirea Kremlinului pentru războiul din Ucraina). Focuri de artilerie, tancuri, vehicule blindate - toate acestea nu sunt un film, toate acestea se întâmplă în realitate. Prin urmare, aş dori să subliniez că acest premiu este un act simbolic care serveşte la sublinierea semnificaţiei efortului depus de toţi soldaţii desfăşuraţi în zona operaţiunii militare speciale, de fiecare dintre voi, fără excepţie”, le-a transmis Vladimir Putin.

„Bărbaţi adevăraţi”

Nu este nevoie să vă spun cât de important este pentru ţară (...) să protejeze oamenii din aceste teritorii. Ei sunt oamenii noştri, se simt parte a naţiunii noastre şi este datoria noastră să-i protejăm, ceea ce este exact ceea ce facem noi şi ceea ce faceţi voi, riscându-vă vieţile, vieţile camarazilor voştri şi riscându-vă sănătatea”, a mai adăugat liderul de la Kremlin.

„Nu există nicio îndoială că ţara are nevoie de oameni ca dumneavoastră şi de forţele armate. Domnul ministru ne ascultă şi aceasta este şi poziţia sa”, a declarat Putin, făcând referire la Serghei Șoigu.

Viitorul stat major de comandă al forţelor armate ar trebui să fie format din oameni ca dumneavoastră, oameni care ştiu personal cum sunt operaţiunile de luptă, care nu au ezitat şi care şi-au îndeplinit serviciul până la capăt. Desigur, forţele armate au nevoie de astfel de oameni, încercaţi de foc şi de operaţiunile de luptă”, a spus Putin.

Statul face şi va continua să facă tot ce este posibil pentru a vă sprijini pe voi, familiile voastre şi familiile camarazilor noştri decedaţi. Aceasta este o cauză sfântă - vom face totul pentru ca acest lucru să se întâmple”, a declarat Putin, care a ținut să-i felicite pentru că sunt „bărbaţi adevăraţi”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat