Putin vrea mai mulți soldați în armata rusă. Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului despre această decizie

Putin vrea mai mulți soldați în armata rusă. Ce spune Institutul pentru Studiul Războiului despre această decizie

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a emis joi un decret prin care mărește dimensiunea armatei ruse începând cu ianuarie 2023. Cu toate acestea, este puțin probabil ca această decizie să genereze o putere de luptă semnificativă în viitorul apropiat și indică faptul că este puțin probabil ca Putin să ordone o mobilizare în masă în curând, se arată în ultima evaluare a Institutului pentru Studierea Războiului (ISW).

FOTO Profimedia

Decretul mărește efectivul nominal final al Forțelor Armate Ruse cu 137.000 de militari, de la 1.013.628 la 1.150.628, începând cu 1 ianuarie 2023.

Armata rusă încearcă probabil să recupereze pierderile din invazia sa în Ucraina și să genereze forțe pentru a-și susține operațiunea în Ucraina. Anunțul unei ținte relativ modeste (dar probabil încă de neatins) de creștere a efectivelor finale sugerează cu tărie că Putin rămâne hotărât să evite mobilizarea completă.

Este puțin probabil ca Kremlinul să genereze suficiente forțe pentru a ajunge la un efectiv final de peste 1.150.000 de soldați, așa cum prevede decretul.

Din punct de vedere istoric, armata rusă nu și-a atins obiectivele privind efectivele finale. De exemplu, în 2022, înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, avea doar aproximativ 850.000 de militari în serviciul activ, mult sub ținta nominală a efectivelor finale de peste un milion.

Rusia s-ar confrunta probabil cu obstacole serioase în adăugarea rapidă a unui număr mare de soldați noi. În afară de provocările cu care se confruntă recrutorii ruși, capacitatea netă de instruire a Rusiei a scăzut probabil de la 24 februarie, deoarece Kremlinul a desfășurat elemente de instruire pentru a participa la lupte în Ucraina și aceste elemente de instruire ar fi făcut victime.

Rusia ar putea folosi ciclul de recrutare din toamnă, în octombrie 2022, care ar trebui să aducă aproximativ 130.000 de oameni, pentru a reface pierderile rusești, care ar fi de ordinul zecilor de mii de morți și răniți grav.

Kremlinul ar putea, alternativ, să folosească efectivele finale suplimentare pentru a încorpora în mod oficial în armata rusă forțele Republicilor Populare Donețk și Luhansk și/sau noile unități de voluntari ruși care nu fac parte în mod oficial din armata rusă. Adaosul net la puterea de luptă a Rusiei în orice astfel de caz ar fi foarte mic.

Principalele concluzii ale Institutului pentru Studierea Războiului

Forțele ruse au efectuat atacuri terestre limitate la nord-vest și nord-est de Sloviansk, la nord-est și la sud de Bahmut, la nord-vest de orașul Donețk, în nord-vestul regiunii Harkov și în nord-vestul regiunii Herson.

Forțele ucrainene au continuat să vizeze mijloace militare rusești și linii de comunicații terestre (GLOC) în regiunea Herson.

Subiecții federali ruși continuă eforturile de recrutare pentru batalioanele de voluntari, care continuă să se desfășoare pe terenuri de antrenament în Rusia și în Ucraina.

Administratorii de ocupație ruși continuă să ia măsuri pentru a atenua provocările la adresa autorității lor și pentru a facilita integrarea economică și educațională a teritoriilor ocupate în sistemul rusesc.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!