Putin vrea „să pună mâna pe regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie”, conform serviciilor secrete de la Kiev

Putin vrea „să pună mâna pe regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie”, conform serviciilor secrete de la Kiev

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a spus noului comandant al trupelor armate ruse din Ucraina, generalul Valeri Gerasimov, „să pună mâna pe regiunile Doneţk şi Luhansk până în martie”, conform purtătorului de cuvânt al Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev, Andri Yusov, relatează UNIAN .

Putin „urmăreşte distrugerea ucrainenilor ca popor”. FOTO Profimedia (Arhivă)

Potrivit serviciilor secrete, „Putin nu acordă atenţie la ceea ce se întâmplă cu adevărat pe front. Preşedintele rus urmăreşte distrugerea ucrainenilor ca popor şi a Ucrainei ca stat independent”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu l-a numit, în urmă cu o săptămână comandant al trupelor armate combinate care luptă în Ucraina pe liderul Statului Major rus, generalul Valeri Gherasimov . Adjuncții săi sunt comandantul Forţelor Aerospaţiale ruse, generalul Serghei Surovikin, comandantul Forţelor Terestre, generalul Oleg Saliukov, dar şi șeful-adjunct al Statului Major al armatei ruse, general-locotenentul Aleksii Kim.

De asemenea, liderul de la Kremlin a afirmat pentru un post de televiziune rusesc că se declară mulțumit de ceea ce numește el „operațiunea militară specială” din Ucraina și susține că „totul se desfășoară conform planului Ministerului Apărării şi Statului Major”.

Amintim că, la sfârşitul lunii septembrie, liderul de la Kremlin a oficializat alipirea regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Herson și Zaporojie, care reprezintă aproximativ 18% din teritoriul ucrainean.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Sisteme de apărare aeriană din Crimeea ar fi fost lovite cu rachete ATACMS

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 Așa o fi?