Qatar, fascinantă: Mondialul în care intri pe stadion transpirat și ieși „congelat“ REPORTAJ

Qatar, fascinantă: Mondialul în care intri pe stadion transpirat și ieși „congelat“ REPORTAJ

Când ajungi, la Doha, în această perioadă a anului, riști să ai un șoc termic! Pentru simplul motiv că, venind din România, unde erai deja pregătit sufletește pentru gerul din iarnă, dai de canicula din Qatar, ca la finalul lunii iulie în țară!

Femeile din Qatar sunt ferite de frigul de pe stadioane datorită vestimentației.

Și nu neapărat căldura e problema. Pentru că temperaturile nu depășesc 30-32 de grade Celsius în timpul zilei. Problema e umiditatea! Din fericire, ea variază, zilnic. Și, oricum, situația s-a îmbunătățit mult față de acum o săptămână, pe măsură ce ne-am apropiat de începutul lunii decembrie.

Chiar și așa, întrebarea rămâne: „Oare ce a fost în capul celor care au susținut, la un moment dat, că Mondialul din Qatar se poate desfășura, ca de obicei, în lunile verii?“. Pentru că, dacă acum vorbim despre niște temperaturi ridicate, cu siguranță, în iunie – iulie, la Doha e iadul de pe pământ!

Există însă o explicație pentru că, la un moment dat, imediat după ce au câștigat dreptul de a găzdui Mondialului, localnicii au susținut că pot organiza evenimentul și în timpul verii. Ei s-au bazat pe o tehnologie revoluționară de răcorire a aerului în interiorul arenelor. Pe care o vedem acum, pe stadioanele Mondialului.

Cam așa se stă la masa presei pe stadioanele de la Doha.

Cam așa se stă la masa presei pe stadioanele de la Doha.

Tremuri din toate încheieturile... de frig!

Problema e că și acum, până să ajungi la stadion, ai drumul de parcurs de la hotel / apartament până acolo. Și, după vreo o oră de mers pe jos, în diferite segmente ale traseului, ești plin de transpirație, mai ales dacă n-ai avut inspirația de a lua niște maiouri și pantaloni scurți.

Datele problemei se schimbă însă radical, odată ce îți ocupi locul în interiorul arenei. Aici, cei fericiți sunt spectatorii / jurnaliștii care și-au luat în rucsac hanorac, geacă, fes și fular! Fără nicio exagerare, ai nevoie de toate aceste articole vestimentare! De altfel, masa presei, de pildă, arată, uneori, ca un veritabil vestiar. Iar ziariștii vin mai devreme aici, tocmai pentru a avea timp să se echipeze cu haine de iarnă.

Spectatorii care au ghinionul de a avea locurile lângă sistemul de răcire.

Spectatorii care au ghinionul de a avea locurile lângă sistemul de răcire.

Cei mai expuși sunt spectatorii care au locurile lângă „gurile“ care pompează aer rece de îți îngheață sufletul! Dacă ai ghinionul să fii într-un tricou, meciul în sine trece în plan secund! Partida va deveni un test de rezistență și de anduranță în condiții polare. Efectiv, tremuri de frig din toate încheieturile! Senzația de discnofort se amplifică, atunci când te uiți, cu jind, la cei care stau înfofolit în jurul tău.

Soluția în fața acestei provocări? Să-ți „negociezi“ schimbarea locului cu un paznic căruia i se face milă de tine, văzând cum ai dârdâit de fața cu el până atunci. Așa că, începe căutarea după un scaun liber pe rândurile de mai jos, unde locurile sunt mai ferite de asaltul aerului polar care îți bagă frigul în oase. Iar când ai ieșit de pe stadion, nu o să mai plângi de caniculă și de umiditate ridicată până la finalul șederii tale în Qatar! Pentru că ajungi să savurezi căldura și să fugi de tot ce înseamnă aparat de aer condiționat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...