Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka e marea finală de la Australian Open. Când se joacă partida

Qinwen Zheng - Aryna Sabalenka e marea finală de la Australian Open. Când se joacă partida

Qinwen Zheng este jucătoarea-surpriză a finalei Australian Open. Chinezoiaca de 21 de ani s-a calificat pentru prima dată în carieră ultimul act al unui turneu Grand Slam și o va întâlni sâmbătă pe Aryna Sabalenka.

Qinwen Zheng va juca prima finală de Mare Șlem din carieră. Foto Getty images

Asiatica de pe locul 15 WTA a învins-o astăzi în semifinale, în două seturi, pe ucraineanca Dayana Yastremska, scor 6-4, 6-4, după o oră și 37 de minute de joc. Pentru favorita nr. 12 de la Melbourne, care are șansa de a scrie istorie la Australian Open la 10 ani de la succesul copatrioatei Na Li, urmează duelul cu Aryna Sabalenka, favorita numărul 2. Aceasta din urmă a trecut, tot în două seturi, de Coco Gauff, în partida pe care specialiștii din tenis au numit-o finala din semifinale.

Qinwen Zheng și bielorusa s-au mai întâlnit o singură dată până acum, tot în cadrul unui Grand Slam, la US Open 2023. Duelul a avut loc atunci în sferturi, iar belarusa a câștigat în două seturi, scor 6-1, 6-4, după doar o oră și 14 minute de joc.

Finala de la Australian Open e programată sâmbătă, de la ora 10.30 și va fi difuzată în direct pe Eurosport. Câștigătoarea va încasa un premiu de 3,15 milioane de euro, în timp ce locul 2 va fi recompensat cu 1,725 milioane de euro. Semifinalistele și-au asigurat câte un milion de euro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?