Rachetă descoperită în Italia: Ancheta avea legătură cu ameninţări cu moartea împotriva lui Salvini

Rachetă descoperită în Italia: Ancheta avea legătură cu ameninţări cu moartea împotriva lui Salvini

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a anunţat marţi că ancheta care a permis descoperirea, luni, a unei rachete în mijlocul unui arsenal de război la simpatizanţi ai neonaziştilor avea legătură cu ameninţările cu moartea împotriva lui, informează AFP.

"Nu este racheta mea şi sunt bucuros că am ajutat la găsirea ei", a declarat Salvini, liderul extremei drepte italiene, întrebat cu privire la acest caz în timpul unei deplasări la Genova (nord). "Aceasta a fost una dintre numeroasele ameninţări cu moartea care mi se întâmplă în fiecare zi şi despre care nu se vorbeşte", a spus el. "Serviciile secrete vorbesc despre un grup ucrainean care dorea să atenteze la viaţa mea", a adăugat Salvini.

Ministerul de Interne al Italiei a transmis semnalmentele către Direcţia pentru antiterorism din Torino (capitala regiunii Piemont), care anchetează asupra unor simpatizanţi neonazişti ce au luptat alături de forţele Kievului în Donbas, regiune din estul Ucrainei unde acestea se confruntă de cinci ani cu separatiştii proruşi.

Poliţia a întreprins mai multe raiduri împotriva mişcării neonaziste în ultimele săptămâni în regiunea Torino, însă, supraveghindu-i pe suspecţi, anchetatorii au reperat de asemenea alţi trei simpatizanţi neonazişti care păreau că încearcă să vândă arme.

Luni, cei trei bărbaţi au fost arestaţi. Percheziţii efectuate într-un hangar administrat de doi dintre ei şi la domiciliul celui de-al treilea au dezvăluit un arsenal de război, inclusiv o rachetă aer-aer în perfectă stare de funcţionare, modelul francez Matra Super 530F, folosit de armata Qatarului. Cu toate acestea, ea nu avea încărcătură explozivă şi un expert a estimat că ar fi fost "extrem de complicat" să fie folosită fără avion.

Poliţiştii au descoperit de asemenea arme de asalt de ultimă generaţie, o mitralieră Scorpion, arme de vânătoare şi pistoale, 20 de baionete şi peste 800 de muniţii de toate calibrele.

Potrivit imaginilor difuzate de poliţie, în hangar se afla de asemenea cabina de pilotaj a unui avion de luptă. Totul "împodobit" cu material de propagandă neonazist, printre care o placă albastră pe care se putea citi "Piaţa Adolf Hitler" şi svastici.

Potrivit poliţiştilor, unul dintre bărbaţii arestaţi a trimis prin mesagerie fotografii cu racheta, cerând pentru ea, după cum informează mass-media italiene, 470.000 de euro.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa