Rachete ruseşti estimate până la 220 de milioane de dolari au lovit în weekendul trecut în mai multe regiuni ale Ucrainei

Rachete ruseşti estimate până la 220 de milioane de dolari au lovit în weekendul trecut în mai multe regiuni ale Ucrainei

Potrivit sursei citate, în doar două zile, pe 25 şi 26 iunie, teritoriul ucrainean a fost vizat de până la 80 de rachete ruseşti.

Rachetele sunt de diverse tipuri, şi anume „Tocika-U”, X-22, „Onyx”, „Iskander”, „Kalibr” şi X-101. Cele mai multe dintre ele, şi anume 30, au fost lansate asupra regiunii Jîtomîr, zece dintre ele fiind interceptate.

Alte 20 de rachete au lovit în regiunea Cernihiv, unde a fost vizat în special centrul de pregătire militară Desna.

Alte regiuni atacate în weekendul trecut sunt Kiev, Hmelnîţkii, Liov, Mîkolaiv, Harkiv şi Dnipro.

Conform calculelor efectuate de jurnaliştii ucraineni de la Forbes, costul tuturor acestor rachete se ridică la o sumă cuprinsă între 150 şi 220 de milioane de dolari.

Armata rusă a continuat miercuri atacurile cu rachete asupra Ucrainei, lovind de această dată inclusiv un bloc de locuinţe din oraşul Mîkolaiv.

Primarul Oleksandr Senkevici a anunţat că opt rachete au lovit în diferite zone ale oraşului. Un bloc cu mai multe etaje pare să fi fost atacat cu o rachetă de croazieră de tip X-55. Fotografii de la faţa locului distribuite pe reţelele de socializare arată coloane de fum ridicându-se deasupra unei clădiri cu patru etaje, cel superior fiind parţial distrus. Cel puţin trei morţi şi cinci răniţi au fost anunţaţi în urma atacurilor de miercuri de la Mîkolaiv.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom