Rachetele ATACMS, surpriza din noul pachet de ajutor al SUA pentru Ucraina

Rachetele ATACMS, surpriza din noul pachet de ajutor al SUA pentru Ucraina

Așa cum era de așteptat, președintele Joe Biden a semnat imediat legea care oferă ajutor de 61 de miliarde de dolari Ucrainei.

Pe 24 aprilie, președintele american Joe Biden a semnat un pachet de legislație aprobat de Congres, care prevede alocarea a aproape 61 de miliarde de dolari în ajutor militar și economic suplimentar Ucrainei, precum și asistență pentru alți aliați ai SUA.

Imediat după semnare, Pentagonul a anunțat o tranșă consistentă de ajutor militar acordat Ucrainei, de un miliard de dolari, care conține obuze de artilerie, muniție antiaeriană, muniție HIMARS, sisteme antitanc Javelin, vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și alte arme.

  • Rachete RIM-7 și AIM-9M pentru apărare aeriană;

  • Rachete antiaeriene Stinger;

  • Muniție suplimentară pentru HIMARS;

  • obuze de artilerie de 155 mm;

  • vehicule de luptă Bradley și MRAP, precum și Humvee;

  • sisteme antitanc Javelin și AT-4;

  • rachete antitanc TOW;

  • Muniție de aviație de înaltă precizie;

Lista completă AICI .

Noul pachet de arme pentru Ucraina include rachete ATACMS (surse Politico)

Se pare că rachetele cu rază mai lungă folosite de sistemul HIMARS, mai exact rachetele ATACMS, scrie Politico care citează un oficial american.

ATACMS fac parte dintr-un nou pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, anunțat pe 24 aprilie,imediat după intrarea în vigoare a legii privind finanțarea suplimentară pentru aliații americani.

Publicația Politico nu a oferit detalii despre numărul sau tipul de ATACMS incluse în noul pachet de 1 miliard de dolari, dar acest lucru confirmă rapoartele anterioare din presă că aceste arme vor fi transferate în Ucraina.

De asemenea, astăzi Pentagonul a recunoscut că a trimis în Ucraina rachete ATACMS, ca parte a unui pachet de ajutor militar anterior de 300 de milioane de dolari anunțat în martie. Kievul le-a folosit deja de cel puțin două ori împotriva țintelor rusești din regiunea Crimeea și Zaporijia. SURSA: defenseromania.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro