Rădoi, despre jocul ofensiv al naţionalei: Am spus conducerii FRF că nu doresc să sacrific spectacolul de dragul rezultatului

Rădoi, despre jocul ofensiv al naţionalei: Am spus conducerii FRF că nu doresc să sacrific spectacolul de dragul rezultatului

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă online, că în momentul în care a fost instalat în funcţie a transmis conducerii Federaţiei Române de Fotbal că va implementa un joc ofensiv la prima reprezentativă şi că nu va sacrifica spectacolul de dragul rezultatului.

El spus că probabil România nu va avea rezultate în viitorul apropiat, dar va arăta mult mai bine "din punct de vedere al posesiei şi a tot ceea ce înseamnă fotbal modern".

Întrebat dacă naţionala nu joacă prea ofensiv pentru posibilităţile tehnico-tactice din acest moment, Mirel Rădoi a răspuns: "Nu ştiu dacă ar trebui să răspund cu da sau nu pentru că s-ar comenta din nou. Asta este însă filosofia noastră, când am venit am discutat cu conducerea federaţiei şi am spus că nu mi-aş dori să sacrific spectacolul de dragul rezultatului. Pentru că avem jucători de la U21 care au făcut faza ofensivă foarte bine şi când vor face pasul la echipa mare va fi dificil să ne apărăm cu ei după ce am lucrat cu ei la tineret aproape doi ani. Deci am încercat să jucăm cât mai avansat. Încercăm să venim cu ceva nou în care drumul naţionalei să arate altfel. Probabil că în momentul de faţă nu vom avea rezultate, dar echipa naţională va arăta mult mai bine din punct de vedere al posesiei şi tot ceea ce înseamnă fotbal modern".

Rădoi a explicat şi de ce nu foloseşte şi la prima reprezentativă sistemul 4-2-3-1 utilizat la naţionala de tineret.

"Pentru că a trebuit să ne adaptăm de la jucători la jucători, de la un grup la altul. Când am venit la naţionala de tineret mi s-a spus că de ce nu jucăm 4-3-3, că e un sistem modern. Am jucat 4-2-3-1, toată lumea a început să spună că e un sistem defensiv, dar am produs un fotbal ofensiv. Acum când încercăm să jucăm 4-3-3, se spune de ce nu ne întoarcem la 4-2-3-1. Diferenţa dintre aceste două sistem e că unul dintre mijlocaşii centrali mereu poate să urce în poziţie de număr 8. Deci mari diferenţe chiar nu sunt", a precizat Mirel Rădoi.

El a afirmat că face faţă presiunii după înfrângerile cu Islanda şi Norvegia, el precizând că în trecut chiar şi antrenorii cu rezultate la prima reprezentativă au fost criticaţi.

"Eu fac faţă presiunii, de asta îmi şi asum toate lucrurile negative care apar la echipa naţională. Şi e normal să apară, pentru că nu am avut evoluţiile aşteptate. Au fost câteva critici chiar şi când eram pe primul loc în Liga Naţiunilor, deci din punctul ăsta de vedere trebuie să facem faţă. E greu de anticipat cât de repede sau cât de târziu eşti contestat. E clar când nu apar rezultatele aşteptate vor fi critici la adresa antrenorului naţionalei. Mereu s-a întâmplat asta, chiar şi la antrenorii care au avut rezultate. Deci tot au fost criticaţi, iar din punctul ăsta de vedere nu ar trebui să avem o problemă. Însă trebuie să îi facem pe băieţi să înţeleagă că fiecare meci pentru echipa naţională este capital", a afirmat el.

Întrebat dacă i-a trecut prin cap să renunţe la funcţie când a spus că schimbarea de generaţie trebuie făcută fie de el, fie de un alt antrenor, Rădoi a negat: "Nu, a fost o discuţie referitor la perioadă, adică la faptul că vom sta o lună, şase luni, un an-doi-trei... această schimbare de generaţii tot trebuie făcută".

"Îmi reproşez că nu am fost în stare să capacitez jucătorii pentru miza partidei cu Islanda. Pentru că din punctul meu de vedere acolo ni s-a rupt firul. Jucătorii nu au ştiut cum să gestioneze ratarea calificării, şi nici noi nu am ştiut cum să îi facem să înţeleagă ce s-a întâmplat... şi apoi s-a întâmplat ce s-a întâmplat în meciul cu Norvegia", a menţionat tehnicianul.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte, miercuri, de la ora 21:45, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti, selecţionata Austriei, într-o partidă contând pentru Grupa 1, Liga B, a Ligii Naţiunilor.
AGERPRES (V-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro