Radu Hossu confirmă: Au început arestări printre vârfurile armatei ruse chiar astăzi/S-ar putea să urmeze o noapte a cuțitelor lungi în Kremlin

Radu Hossu confirmă: Au început arestări printre vârfurile armatei ruse chiar astăzi/S-ar putea să urmeze o noapte a cuțitelor lungi în Kremlin

Radu Hossu, activistul brașovean aflat pe frontul din Ucraina confirmă: Au început arestări printre vârfurile armatei ruse chiar astăzi/S-ar putea să urmeze o noapte a cuțitelor lungi în Kremlin.

Analiză generală a războiului din Ucraina (08.10 ora 20:10):
Distrugerea (parțială) a podului Kerch are mai multe implicații decât pare la prima vedere:
1a. Frontul sud rus era alimentat prin această rută (GLOC) pentru că exista calea ferată prin care se puteau transfera cantități considerabile de echipament și militari. În acest moment, mai există o singură rută terestră care poate îndeplini această funcție este strada M14, care este în "fire control"-ul Armatei Ucrainenilor.
În realitate asta este ceea ce își și doreau ucrainenii, să îi forțeze pe ruși să folosească exact rutele pe care le pot controla ei și pentru a le putea distruge coloanele logistice.
1b. Această rută - M14 - este o stradă. Vă aduceți aminte de marea coloană de 65 km care se îndrepta înspre Kiev la începutul războiului? În acest moment, dacă rușii vor să se retragă din Herson (malul estic) o pot face printr-o pâlnie (ceea ce-i face extrem de vulnerabili pe ruși) spre Crimeea, prin Armiansk sau au alternativa asta de care vorbeam mai sus, spre Melitopol. Însă dacă o vor folosi pe aceasta, vor avea soarta faimoasei coloane.
1c. Astfel, ceea ce acum câteva săptămâni încercam să presupun, pare-se că se îndreaptă spre înfăptuire: Crimeea se transformă într-o insulă. Ruptă de grupul rușilor din estul malulul Nipru, care se află între linia Zaporojie-Tokmak-Melitopol. Prin vulnerabilitatea folosirii rutei M14, practic tot grupul sud se transformă în ceea ce voi denumi de acum înainte "insula Herson est" - pentru a-i diferenția pe rușii are deja sunt aproape de înconjurarea din jurul orașului Herson, pe care am denumit-o "insula Herson".
2. În Herson, am aflat azi din încă o sursă, o informație pe care o consider confirmată: bărbații din oraș au două variante - ori acceptă să fie mobilizați în armata de ocupație ilegală rusă, ori sunt împușcați. Se pare că se întâmplă asta de câteva zile, însă o dată cu distrugerea Kerch au fost intensificate aceste mobilizări forțate.
Din păcate, la eliberarea orașului Herson (care va veni) mi-e frică să nu aflăm că se vor descoperi atrocități și gropi comune, cum s-au descoperit la Bucha, Irpin, Borodyanka, Chernihiv sau Izium. De ce? Pentru că mulți vor accepta mai repede glonțul decât să poarte drapelul rus pe umăr.
3. În următoarele zile urma ca Putin să se întâlnească cu generalii pentru a pune la punct mai multe scenarii. Printre ele se numără (spun surse demne de luat în seamnă, însă tot surse și vă aduceți aminte ce am spus despre surse, de la începutul războiului: a se lua cu un dram de grijă orice informație venită pe surse):
- Declararea războiului împotriva Ucrainei, invocând atacarea "teritoriului propriu" și astfel oficializarea mobilizării generale a populației ruse.
- Folosirea NTW (Armei Nucleare Tactice) ca răspuns la acest atac.
- Schimbări la nivel înalt în cadrul FSB și al armatei ruse, practic încercarea eliminării posibilității coagulării unor dizidenți.
3a. Am folosit "urma" la trecut, pentru că deja Rosgvardia, trupe speciale care răspund direct lui Putin, au început arestări printre vârfurile armatei ruse chiar astăzi.
De câteva zile Kremlinul se află într-o tulburare cum nu a mai fost extrem de mult timp. Acum câteva zile, unul dintre asociații apropiați ai ter*ristului Prigozin, șeful trupelor ter*riste Wagner, a fost arestat de Poliția Moscovită. În același timp, imperiul mediatic controlat de Wagner, îl atacă pe Șhoigu ca fiind principalul vinovat. Mercenarii Wagner îi au ca aliați pe cecenii lui Kadîrov. Shoigu pe (și nu prea) Putin.
Astfel, întâlnirea care urma să aibă loc, pare-se că nu se va mai întâmpla în componența inițială, căci s-ar putea să urmeze o noapte a cuțitelor lungi în Kremlin.
-----
Pentru că am folosit termeni importanți și care pot aduce panică, voi repeta câteva lucuri și îmi voi permite să fac câteva presupuneri (în război este cel puțin iresponsabil să ai impresia că te poți juca cu un glob de cristal și să prezizi viitorul - poți cel mult, la fel ca în strategia politică, să lucrezi cu scenarii multiple):
1. Dacă s-au mutat Arme Nucleare Tactice în apropierea frontului, deja absolut toate serviciile secrete vestice (inclusiv SIE și SRI) cunosc acest lucru, pentur că focoasele nucleare care se pun în capetele rachetelor Iskander - care pot fi folosite pentru astfel de atacuri - lasă amprente radioactive ce pot fi reperate de sateliți echipați special pentru exact acest lucru.
Am spus și prima dată și o spun și acum:
- Nu există butonul roșu. Există un lanț de comandă. Chiar dacă Putin dă ordinul, până la ofițerii care trebuie să-l pună în aplicare, există îndeajuns de mulți oameni care pot opri o asemenea nebunie.
- Ar fi si ultimul ordin pe care Putin l-ar da. Ar fi sfârșitul lui politic și începutul sfârșitului lui fizic. El știe acest lucru.
- Ascultați de cererile autorităților naționale, căci în situația în care un astfel de pericol ar deveni iminent (am explicat de ce nu cred că este deloc probabil, însă da, este posibil) și nu fiți eroi sau conspiraționiști.
2. "Un imperiu distrus din exterior se poate ridica din propria-i cenușă, însă unul distrus din interior, va fi sfâșit pentru totdeauna" - Captain America - Civil War.
Răsăritul a apus! Ucraina a fost o nucă mult prea tare pentru rusia, iar cancerul generat de corupția sistemică pe care se bazează sistemul autocratico-oligarhic este cauza pentru care în acest moment rusia face implozie.
Dacă rusia declară război Ucrainei, doar pentru a nu pierde din teritoriile ocupate ilegal, nu va face decât să transforme acest război într-un măcel și mai mare pentru soldații proprii și din păcate și pentru civilii și o parte din soldații ucraineni. Însă mobilizarea asta va dura. rusia nu are capacitatea să de a pune la dispoziție echipament, alimente și material de război pentru milioane de oameni, ca să nu mai spunem că nu are capacitatea economică pentru a le oferi salarii și în niciun caz nu are capacitatea pentru a le oferi pregătirea necesară.
Astfel, doar va prelungi războiul și gropa pe care și-o va săpa va fi din ce în ce mai adâncă. Sunt sigur că există oameni în cercurile de putere (mai ales din zona armată) din jurul lui Putin care observă acest lucru și încearcă să împiedice așa ceva, probabil de aia astăzi au început epurările prin armata rusă, la Moscova.
3. Ucraina va câștiga acest război!
În următoarele 3 săptămâni, cel mai probabil va colapsa și frontul Lugansk, prin tăierea GLOC-urilor Svatove-Kreminna (care se întâmplă în acest moment), apoi a centrului de comandă Starobilsk, asta pe frontul de est. Pe frontul Herson, cele două insule definite de mine mai sus (Insula Herson - aproximativ 10.000 de soldați ruși și Insula Herson est - aproximativ 30.000 de soldați ruși) vor fi nevoiți să se retragă, să se predea, căci chiar dacă nu veți vedea în zona de est cel puțin, un avans rapid, ei vor fi supuși unor condiții care le va distruge moralul, vor rămâne fără resurse și fără muniție.
Pe frontul de sud aștept să văd dacă ceea ce am spus acum câteva luni se va întâmpla, adică o străpungere spre Tokmak-Melitopol-Berdiansk. Care străpungere o dată făcută să ducă la ruperea în bucăți definitivă a unităților ruse și astfel vor va expune Mariupolul, care cel mai probabil va fi posibil să fie eliberat de ucraineni cel mai devreme în primăvară.
Din nou par optimist? Am fost și la început și mulți m-au admonestat, însă moralul, curajul, rezistența și aliații Ucrainei au pus rusia în genunchi. Am încredere că și de această dată voi avea dreptate, însă toate aceste lucuri necesită timp și resurse.
4. Războiul informațional.
În continuare România, la fel ca celelalte state europene sunt în mijlocul unui război informațional, în care se încearcă relativizarea acestui război. "vedeți? plătiți gaz mai scump din cauza războiului" - spun putiniștii. Nu din cauza războiului, ci din cauza invaziei ilegale, imorale și lipsite de motiv a rusiei împotriva unui stat pașnic. "haideți să fie pace, să se oprească odată totul" - faci pace cu cel care ți-a spart ușa, ți-a omorât mama și a promis că dacă îi dai sufrageria și bucătăria, nu-ți va omorî restul soția și copilul sau faci tot ce-ți stă în putere să-l scoți din casa ta?
Așadar, chiar dacă misiunea mea inițială aici în Ucraina era să documentez războiul, pentru a scrie o carte, iar această misiune s-a transformat în a-i ajuta pe civili și pe bravii soldați care-și apără legitim suveranitatea și integritatea teritorială a statului, vă rog următoarele:
- Vorbiți cu prietenii voștri despre cât de mult ne afectează acest război. Da! Gazul este mai scump, dar este mai scump din cauza rusiei. Da! Mor oameni! Din cauza rusiei. Da! Sunt toate mai scumpe! Din cauza invaziei rusiei!
- Folosiți-vă gândirea critică, nu vă lăsați manipulați și distribuiți informațiile care vă aduc în față adevărul în grupurile voastre, pe paginile voastre, în grupurile de whatasapp, preluați din mesaje și folosiți-le mai departe.
- Donați mai departe organizațiilor care chiar duc ajutoare în locurile nou eliberate și oamenilor care chiar își fac treaba și nu celor care au DOAR un PR extraordinar, dar stau prin Mercedes ML, în zonele de pace ale Ucrainei sau României. Puteți să donați în continuare și în conturile pe care eu le-am făcut publice, pentru că donațiile voastre se transformă în (nu sunt cuvinte mari, sunt realități) salvare de vieți! O spun chiar cei de acolo!


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...