Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Radu Mazăre rămâne în închisoare, după ce instanța i-a respins cererea de eliberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins, miercuri, cererea lui Radu Mazăre de eliberare condiţionată din Penitenciarul Jilava, unde execută o condamnare de 9 ani închisoare, primită în anul 2019 în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi plaje din Constanţa şi Mamaia.

Decizia instanței nu este definitivă. Foto FB/Nicusor Constantinescu (Arhivă)

Instanţa a stabilit că Radu Mazăre poate face o altă solicitare peste nouă luni, însă decizia nu este definitivă, scrie Agerpres.

Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul-condamnat Mazăre Radu Ştefan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti - Jilava, ca neîntemeiată. Fixează termen de reiterare de 9 luni, care va curge de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe, după expirarea căruia propunerea sau cererea va putea fi reînnoită. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanţei.

Radu Mazăre a fost printre primii „fugari" ai României. Condamnat definitiv în februarie 2019, el a plecat înainte de pronunţarea sentinţei, stabilindu-se în Madagascar, unde a investit într-un complex turistic. A fost extrădat şi adus în ţară în mai 2019, fiind apoi încarcerat.

La acea vreme, Mazăre reclama faptul că a fost extrădat din Madagascar pentru a fi prezentat în România „ca un trofeu", iar predarea sa autorităţilor române a fost „frauduloasă".

Dosarul în care Mazăre a primit nouă ani închisoare se referă la retrocedarea frauduloasă a unor mari suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză, prejudiciul fiind de 114 milioane euro, care nu a fost recuperat.

Radu Mazăre mai are o condamnare definitivă de cinci ani închisoare pentru luare de mită şi conflict de interese în dosarul "Polaris", pedeapsă contopită cu cea din dosarul retrocedărilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro