Radu Mazăre şi Decebal Făgădău - trimişi în judecată pentru vânzarea nelegală a unor terenuri de la Mamaia

Radu Mazăre şi Decebal Făgădău - trimişi în judecată pentru vânzarea nelegală a unor terenuri de la Mamaia

Foştii primari ai municipiului Constanţa - Radu Mazăre şi Decebal Făgădău - au fost trimişi în judecată de DNA Constanţa, în două dosare distincte, pentru abuz în serviciu, în legătură cu vânzarea nelegală a unor terenuri din staţiunea Mamaia, prejudiciul fiind de peste 1,8 milioane de euro.

Astfel, în primul dosar, Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În acelaşi dosar, a fost deferită justiţiei Marcela Enache, la data faptei secretar al municipiului Constanţa, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la abuz în serviciu.

În al doilea dosar, Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar cu atribuţii de primar al municipiului Constanţa, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, iar Marcela Enache pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2007 - 2012, Radu Mazăre şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale, în sensul că ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa în alte condiţii decât prin licitaţie publică (negociere directă) şi fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local.

De asemenea, terenurile respective, situate în staţiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potenţial turistic şi comercial deosebit (malul Lacului Siutghiol, Parcul Tăbăcăriei etc.), ar fi fost vândute la preţuri mult diminuate, împrejurare prin care s-ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu în valoare de 1.732.687 euro, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

În demersurile sale, edilul ar fi beneficiat de ajutorul inculpatei Marcela Enache, care, în calitate secretar al municipiului Constanţa, ar fi contrasemnat o parte dintre documentele care au stat la baza tranzacţiilor respective.

Conform DNA, în cursul anului 2015, în aceeaşi manieră ar fi acţionat şi inculpaţii Decebal Făgădău şi Marcela Enache, care, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu prevăzute de dispoziţiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanţa.

Prin aceste demersuri inculpaţii ar fi produs patrimoniului municipiului Constanţa un prejudiciu în valoare de 133.688 euro, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit pentru cumpărători.

Primăria municipiului Constanţa a transmis că se constituie parte civilă în procesul penal cu sumele menţionate.

În cele două cauze au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanţa cu propunerea de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cele două cauze. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...