Radu Tudor, dezvăluire explozivă despre PSD! Pe cine vor să pună ministru la Apărare

Radu Tudor, dezvăluire explozivă despre PSD! Pe cine vor să pună ministru la Apărare

Radu Tudor, dezvăluire explozivă despre PSD! Pe cine vor să pună ministru la Apărare. Realizatorul Antena 3 Radu Tudor avertizează luni pe blogul personal că schimbarea lui Mihai Fifor din funcția de ministru al Apărării „ar accelera sinuciderea politică lentă a PSD”. Avertismentul vine în contextul în care Viorica Dăncilă finalizează evaluarea miniștrilor, care va fi urmată de o remaniere.

Ce scrie Radu Tudor pe  Blog :
  
Una din cele mai triste figuri ale curentului extremist si populist din PSD, deputatul Catalin Radulescu, supranumit de colegii sai cu duiosie “Mitraliera” (pentru abordarile sale echilibrate si rationale…) a cugetat adanc : Mihai Fifor sa nu mai fie ministrul apararii.

Nu stiu cata influenta are deputatul Radulescu la varful PSD, dar un lucru este cert. El a fost mereu folosit ca arma politica atunci cand conducerea partidului a evitat, din lipsa de curaj, sa-si asume evaluari publice. Conducerea ia la tinta si ocheste, Mitraliera trage. El si altii ca el, cu un trecut extremist si un prezent populist, anti-european, curat eurasianist.

Iata ce spune Radulescu : https://www.flux24.ro/3-ministri-mitraliati-din-psd-muzeograful-sa-plece-de-la-aparare/ 

As putea spune ca la cate instabilitate politica si-a creat singur PSD, inca o gafa n-ar fi surprinzatoare. Ar fi o confirmare a incorentei guvernamentale fara precedent de la caderea comunismului. Un partid care si-a numit 4 premieri in 18 luni, si-a dat afara 2 dintre ei, impreuna cu alte 50 de remanieri ministriale. Sunt portofolii unde avem 4 ministri intr-un an si jumatate !

Atunci cand un politician de nivelul deputatului Radulescu cere plecarea unui senator si ministru de nivelul lui Mihai Fifor, evident ca se declanseaza singur codul portocaliu, fara sa o ceara cineva. Pur si simplu, natura e cea care reactioneaza…

Mihai Fifor s-a remarcat ca un bun ministru al apararii. Un om echilibrat, bine primit si apreciat de omologii sai aliati din NATO, in special de seful Pentagonului, James Mattis, pe care l-a intalnit de 3 ori in 12 luni. Spectaculosul program de inzestrare militara bazat pe alocarea celor 2% din PIB merge foarte bine in mandatul lui Fifor. Armata e vizibila, profilul in NATO e consolidat, au pornit inclusiv campanii sociale foarte apreciate – salvarea Institutului Cantacuzino, refacerea Crucii de pe Caraiman, preluarea unei cladiri din Baile Herculane. Un singur hop n-a trecut : cel al veniturilor pentru militarii activi si in rezerva. Pentru ca n-a gasit o cale mai buna de comunicare cu ministrul Muncii.

Cat despre afirmatia lui Radulescu privind calificarea profesionala a lui Mihai Fifor, cititi singuri pe site-ul Parlamentului CV-urile celor 2 si faceti o comparatie. Fifor e absolvent de filosofie si doctor in antropologie. Vorbeste o foarte fluenta limba engleza. Mitraliera il vede “muzeograf”.

La numirea lui Mihai Fifor ca ministru al apararii, am fost si eu mirat, desi il cunosteam din cele cateva emisiuni in care fusese invitat si imi facuse o buna impresie. Fifor n-avea mare legatura cu domeniul apararii. Am constatat insa ca in marea de mitraliere socialiste, Fifor a reusit sa se adapteze rapid, sa se documenteze, sa confere o eleganta vizibila mandatului sau si sa reprezinte cu decenta cea mai populara institutie de stat romaneasca. Astazi, daca-l opreste cineva 1 minut pe seful Pentagonului si-l intreaba cine e ministrul roman al apararii, sigur ar primi un raspuns bun pentru Romania. In actualul context securitar extrem de complicat, mai ales pe Flancul Estic al NATO, acest detaliu este crucial.

Schimbarea lui Mihai Fifor din functia de ministru al apararii ar accelera sinuciderea politica lenta a PSD, sub privirea stupefiata a celor care au vazut 4 premieri si 50 de remanieri intr-un an si jumatate.

Daca actuala conducere a PSD il foloseste din nou pe Mitraliera ca pe un purtator de mesaje in perspectiva remanierii, atunci sa nu se mire de consecinte.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Picanterii ale escortelor despre mahării prezenți la Forumul de la Davos

2 VIDEO Cabaret în 1985 la barul Melody din Mamaia. În imagini apare și Viorel Păunescu

3 „Dacă tancurile ruseşti ar intra în Kiev, ar începe al Treilea Război Mondial”

4 Noi amănunte din culisele „afacerii” fraților Tate

5 Profesorul Vlad Ciurea / „E un fapt real legătura dintre creierul uman şi credinţă”