Rădulescu: Ministerul Agriculturii nu mai are profesionişti

Rădulescu: Ministerul Agriculturii nu mai are profesionişti

Credem că agricultura din România poate fi salvată, dar sunt din păcate multe frâne, iar în Ministerul Agriculturii nu mai există, astăzi, profesionişti, a afirmat, joi, într-o dezbatere de specialitate, Adrian Rădulescu, preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România.

"Noi, românii, trebuie să luptăm pentru naţiunea noastră, pentru familia noastră şi să avem interesul naţional, după care interesul asocierii cu Uniunea Europeană. Întotdeauna, oamenii care vin la putere nu vor să-i asculte pe cei ca mine sau ca Dan Botănoiu (Daniel Botănoiu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, n.r.) decât dacă au un anumit interes. Ministerul Agriculturii nu mai are, astăzi, profesionişti. Îl avea pe Botănoiu, mă avea pe mine... Credem că putem salva România, dar sunt din păcate multe frâne. Discutăm de reproducţie, pentru că e un dezastru. Suntem puşi în situaţia ca, dacă se opreşte circulaţia animalelor, să nu mai consumăm porc în România. Noi nu mai putem produce decât 1,8 milioane de capete. Nu mai putem vinde cereale. De asemenea, reţineţi că puii de o zi pe care îi creştem în România, 90% dintre ei sunt din comerţul intracomunitar. Suntem, deci, într-o situaţie extraordinar de grea. Se dau bani pe investiţii, dar nu au dat un leu în agricultură la investiţii", a declarat Rădulescu.

Fermieri şi experţi în agricultura românească au participat, joi, la dezbaterea online cu titlul "PAC la start", un eveniment ce face parte din seria AgriDeal, organizată de către eurodeputata Carmen Avram . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...