Raed Arafat, despre războiul din Israel: „Ca palestinian de origine și medic, nu pot spune decât că este criminal”

Raed Arafat, despre războiul din Israel: „Ca palestinian de origine și medic, nu pot spune decât că este criminal”

Raed Arafat, șeful DSU, a avut o primă reacție în legătură cu războiul din Israel. Medicul român de origine palestiniană a spus că ceea ce s-a întâmplat "este profund greșit, inuman si criminal". Mai mult decât atât, atrocitățile comise nu pot avea "nicio logică sau justificare".

Război în Israel FOTO Profimedia

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Arafat a condamnat atacul militanților Hamas în Israel.

"Am tot citit și auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitățile care au avut loc în Israel. Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar și ca palestinian de origine și medic care și-a dedicat viața salvării de vieți, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman și criminal.

Violența de orice fel naște violență, i ar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor și copiilor vor găsi soluții pentru cauza lor, greșesc și demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie și nicio persoană rațională! Condoleanțele mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut copiii, părinții, frații, surorile și prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne ca o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii!", a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

A emigrat în România la vârsta de 16 ani

Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, capitala Siriei, dar a copilărit în oraşul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei (pe atunci făcând parte din Regatul Haşemit al Iordaniei).Acolo, împreună cu alţi colegi de clasă, a înfiinţat o echipă de prim ajutor, fapt care a evidenţiat pasiunea sa pentru medicina de urgenţă. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina.

A studiat limba română la Piteşti, iar ulterior, a urmat cursurile Universităţii de Medicină din Târgu Mureş şi s-a specializat la Târgu Mureş şi Cluj în anestezie terapie intensivă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat