Raed Arafat: În cazul unei tragedii similare celei de la Colectiv nicio țară nu poate să se descurce singură

Raed Arafat: În cazul unei tragedii similare celei de la Colectiv nicio țară nu poate să se descurce singură

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat luni seara că în cazul unei tragedii precum cea care a avut loc în urmă cu doi ani în clubul "Colectiv" nicio țară nu se poate descurca singură și trebuie să apeleze la ajutorul altor state pentru a duce pacienții.

"Dacă ai o tragedie similară cu cea de la Colectiv, eu vă garantez că nicio țară nu poate să se descurce singură și trebuie în continuare să apelezi la restul țărilor. (...) Problema infecțiilor nosocomiale este o problemă care nu este rezervată României. Fiecare țară are, din păcate, monștrii ei ca infecții nosocomiale. (...) Infecția se întâmplă din primele minute la bolnav", a afirmat Arafat la Digi 24.

El a spus că în urma tragediei "s-au învățat niște lucruri iar conexiunile" sunt mult mai bune.

Potrivit secretarului de stat, schimbarea la doi ani de la Colectiv în ceea ce privește secțiile de arși este "puțină".

"În privința arșilor, din păcate, schimbarea este puțină. Da, s-a renovat Secția de terapie intensivă de la Spitalul de Arși, s-a profilat un număr de paturi, să zicem, la Spitalul Bagdasar Arseni, care deja primește bolnavi arși și devine din ce în ce mai profilat, având secție mai profilată pentru arși. Sunt discuții, dar la nivel de discuții de construcție de secție de arși lângă spitalele de urgență", a afirmat demnitarul.

Arafat a menționat că unele cluburi au fost închise iar cei care nu dețin autorizații pot lua amenzi cuprinse între 30.000 și 100.000 de lei.

"Să nu uităm că unele cluburi au fost chiar autoînchise înainte să ajungă pompierii la ele. Acum, nimeni nu poate să garanteze că nu este cineva care funcționează ilegal undeva de care încă nu s-a aflat. Acest lucru este posibil într-un oraș de trei milioane, cu Ilfov cu tot. (...) Cei care nu dețin autorizații pot să obțină acum amenzi de la 30.000 la 100.000 de lei", a mai declarat Raed Arafat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...