Rafael Nadal, anunț oficial: nu va juca la Australian Open. Motivul retragerii

Rafael Nadal, anunț oficial: nu va juca la Australian Open. Motivul retragerii

Revenit după un an în care a fost chinuit de accidentări, Rafael Nadal a arătat bine în primele meciuri. Au fost două victorii convingătoare la Brisbane, urmate de o înfrângere în care spaniolul a acuzat dureri la piciorul la care fusese operat. Coșmarul campionului continuă, el văzându-se nevoit să se retragă de la Australian Open.

Rafael Nadal ia din nou pauză de la tenis. Foto Getty images

Rafael Nadal nu va juca la la primul turneu de Mare Șlem al anului, care începe duminică la Melbourne. Problemele musculare îi dau bătăi de cap ”Matadorului”, care ratează astfel șansa să revină la turneul unde s-a accidentat anul trecut și unde a triumfat în urmă cu doi ani.

"Am muncit mereu din greu de-a lungul anului pentru această revenire și după cum am menționat mereu, obiectivul meu este să fiu la nivelul meu maxim în 3 luni. În ciuda veștilor triste pentru mine legate de neputința de a juca în fața mulțumii fantastice de la Melbourne, asta nu e o veste foarte proastă, iar noi rămânem pozitivi în privința evoluției pentru restul sezonului.

Obiectiv: Roland Garros

Chiar voiam să joc în Australia și am avut șansa să joc câteva meciuri care m-au făcut foarte fericit și pozitiv. Mulțumesc pentru toată susținerea și ne vedem curând! Rafa", a scris "Matadorul" pe rețelele sociale.

Rafa Nadal a explicat de ce s-a retras de la Australian Open și a lăsat să se înțeleagă că obiectivul său principal este Roland Garros, turneu în care este cel mai puternic: ”Acum nu sunt capabil să concurez la capacitate maximă pe durata unor meciuri de 5 seturi. Astfel, voi zbura înapoi în Spania pentru o vizită la doctor, pentru tratament și pentru odihnă. Am muncit din greu în ultimul ani pentru a reveni și, cum am mai spus, vreau ca în trei luni să fiu la cel mai bun nivel”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”