Rafila: Programul FIV trebuie să permită accesul cât mai multor cupluri la aceste proceduri

Rafila: Programul FIV trebuie să permită accesul cât mai multor cupluri la aceste proceduri

Programul Ministerului Sănătăţii care finanţează fertilizări in vitro (FIV) trebuie să permită accesul cât mai multor cupluri sterile la aceste proceduri, a declarat miercuri ministrul Alexandru Rafila.

"În momentul de faţă avem un program care se derulează de către Ministerul Sănătăţii de mai mulţi ani, ce acoperă procedura în sine. Este şi aceasta o posibilitate de a acoperi şi total sau parţial tratamentul necesar, însă această procedură trebuie să fie făcută totuşi să permită accesul cât mai multor cupluri. Numărul de încercări trebuie totuşi să fie limitat, de obicei numărul acesta pentru ţările din Uniunea Europeană este de trei", a spus Rafila, miercuri, la un eveniment organizat de Salvaţi Copiii.

El a afirmat că poate fi luată în calcul extinderea acestui program.

"Se desfăşoară la nivel naţional, sigur că putem discuta despre extinderea lui, însă extinderea trebuie să ţină cont de nişte criterii. (...) Noi avem un punct de vedere, un raport al comisiei de specialitate a Ministerului Sănătăţii ce propune astfel de criterii care, pentru cuplurile infertile, să facă posibil să aibă un copil cu riscuri cât mai puţine, pentru că şi lucrul acesta trebuie luat în considerare, iar vârsta până la care se face acest lucru în Uniunea Europeană este de maxim 40 de ani", a explicat Alexandru Rafila. AGERPRES/(A - autor: Iulia Carciog, editor: Andreea Rotaru, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale