Rafila: Restricţii stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat

Rafila: Restricţii stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat joi că reducerea programului de funcţionare a magazinelor de primă necesitate este o "măsură stupidă" şi ar trebui ridicată imediat.

"Eu sunt în primul rând medic, sunt om de sănătate publică, sunt un om responsabil şi în mod evident ridicarea tuturor restricţiilor nu este posibilă, dar asta nu înseamnă ca autoritate să stau pasiv la ceea ce se întâmplă, să nu înţeleg ce îşi doresc oamenii, de ce îşi doresc oamenii aceste lucruri şi să le dau exemple proaste. Soluţia este comunicarea corectă, transparentă, asumată, exemplul personal şi măsuri care să ducă la recâştigarea cât mai rapidă a controlului pandemiei. Sigur că restricţii stupide, cum ar fi un program redus la magazinele de primă necesitate, trebuie ridicate imediat. Mă întreb de ce au fost introduse aceste măsuri, dar sigur că alte tipuri de măsuri, cum ar fi utilizarea măştii sau vaccinarea, în mod evident le susţin pentru că ele ne pot conduce către un rezultat favorabil. (...) Închiderea magazinelor la ora 18,00 este total absurdă, asta duce la creşterea riscului de răspândire a infecţiei. Puteţi să experimentaţi, să vedeţi că înghesuiala pe care o regăsim în magazinele alimentare între ora 5,00 şi 6,00 duce la favorizarea transmiterii infecţiei, nicidecum la limitarea transmiterii ei", a spus Rafila într-o conferinţă de presă organizată la sediul central al PSD, întrebat dacă susţine ridicarea tuturor restricţiilor, aşa cum au cerut cei care au ieşit recent în stradă.

Rafila a menţionat că restricţiile trebuie ridicate treptat, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice dar şi în funcţie de anumite simulări.

"Se pot face anumite proceduri, anumite simulări pentru fiecare tip de activitate, poţi organiza o activitate prin testarea, de exemplu, a celor care participă la acea activitate. Faci un pilot, vezi dacă există consecinţe şi ulterior extinzi rezultatele dacă sunt favorabile la întregul sector. Nu poţi să stai implacabil să aştepţi ca lucrurile să se întâmple şi să spui că singura soluţie este închiderea totală a tuturor activităţilor. Nu este un răspuns, este doar o derobare de responsabilitate", a afirmat acesta. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)

 

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! Vedetuța Beatrice are problemuțe la dosar?

2 Așa o fi? / Adrian Năstase, „regele imobiliarelor” din Militari? / Dezvăluiri care te lasă cu gura căscată

3 Turnătorul Isărescu s-a pișat cu boltă pe oamenii care muncesc onest în această țară! / Băi, nenorocitule, nu îț…

4 Culisele angajării Proastei României la BNR pe un salariu net de 16.000 de lei / lunar

5 Ana Birchall: În urma deciziei de astăzi a CJUE instanțele de judecată pot anula actele Secției Speciale / Actel…