Rafila: Spitalele au plătit mai mult pentru energie electrică şi gaze în trimestrul al treilea

Rafila: Spitalele au plătit mai mult pentru energie electrică şi gaze în trimestrul al treilea

Spitalele au plătit mai mult în trimestrul al treilea al acestui an pentru energie electrică şi gaze, a declarat marţi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, conform Agerpres .

Alexandru Rafila: La energie electrică spitalele au plătit mai mult cu 45% în iulie Foto: Arhivă

"Sunt lunile iulie, august, septembrie. La energie electrică în aceste trei luni spitalele au plătit mai mult cu 45% în iulie, 45% în august şi 47% în septembrie. Pentru gaze naturale au plătit mai mult cu 72% în iulie, cu 106% în august şi 78% în septembrie. Situaţia cumulată costuri total energie şi gaze 50% iulie, 53% august, 55% septembrie. Sunt cifrele pentru trimestrul trei. Acum intrăm în sezonul rece şi evident aceste decalaje pot să crească", a spus ministrul, într-o conferinţă de presă.

El a afirmat că Ministerul Sănătăţii va face o propunere în acest sens Guvernului, astfel încât bugetele spitalelor să se echilibreze.

"O să facem o propunere concretă Guvernului României, vom prezenta câteva soluţii pe care le vedem noi de la Ministerul Sănătăţii", a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria