Rafinărie de petrol din Rusia, în flăcări după un atac cu drone

Rafinărie de petrol din Rusia, în flăcări după un atac cu drone

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la o rafinărie de petrol din regiunea rusă Samara în urma unui atac cu drone, a declarat guvernatorul regional. Un civil a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu dronă în regiunea rusă Belgorod.

Rafinărie atacată cu drone FOTO: captură video

"Noaptea trecută, au avut loc mai multe atacuri cu drone împotriva rafinăriilor de petrol din regiune", a declarat guvernatorul Dmitri Azarov într-o declarație a guvernului regional publicată pe Telegram, scrie themoscowtimes.com.

Unul dintre aceste atacuri a provocat un incendiu la rafinăria de petrol Kuibyshev, a adăugat el, precizând că nu s-au înregistrat victime.

Rafinăria, administrată de gigantul petrolier rus Rosneft, este una dintre cele mai mari din regiunea Samara, cu o capacitate de producție de 7 milioane de tone de petrol pe an, potrivit site-ului său oficial.

Un atac cu drone asupra unei alte rafinării din Samara, Novokuibyshevsk, "a fost respins fără a deteriora echipamentele tehnologice", potrivit lui Azarov.

"Vedem că inamicul, care suferă înfrângeri pe câmpul de luptă, face tot posibilul pentru a ne submina rezistența și unitatea", a declarat el.

Separat, Ministerul rus al Apărării a precizat într-un comunicat de presă că a neutralizat peste noapte "12 drone ucrainene" deasupra regiunilor Briansk, Belgorod și Voronej, toate trei limitrofe Ucrainei, precum și deasupra regiunii Saratov.

Ucraina, care se confruntă de doi ani cu o ofensivă rusă, și-a intensificat atacurile în interiorul Rusiei în ultimele săptămâni, vizând în special situri energetice.

Kievul promisese că va aduce luptele pe teritoriul rusesc ca represalii la numeroasele bombardamente de pe teritoriul său.

De altfel, un civil a fost ucis şi alţi doi au fost răniţi într-un atac cu dronă în regiunea rusă Belgorod, care se învecinează cu Ucraina, a declarat guvernatorul regional, potrivit AFP.

"Va fi o dimineaţă dificilă", a scris Viaceslav Gladkov pe Telegram, adăugând că două districte din regiunea sa au fost atacate de drone.

"Un civil a fost ucis, alţi doi au fost răniţi" într-unul dintre atacurile din districtul Cernianski, a spus el.

Potrivit lui Gladkov, Belgorod, capitala regională, a fost vizată sâmbătă dimineaţă de lovituri care au avariat mai multe clădiri rezidenţiale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a distrus 11 rachete trase de sistemele de lansatoare de rachete Vampire din Ucraina deasupra regiunii Belgorod.

Regiunea Belgorod a fost recent ţinta a numeroase atacuri cu drone şi lovituri puse de Rusia pe seama Ucrainei, care au ucis cel puţin 10 persoane într-o săptămână, conform autorităţilor locale.

Kievul, care se confruntă cu ofensiva rusă de doi ani, a promis că va duce luptele pe teritoriul rus ca represalii pentru numeroasele bombardamente de pe teritoriul său.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB