RAHATUL Șova a făcut un PUI în CNADNR

RAHATUL Șova a făcut un PUI în CNADNR

Florin Dascalu, directorul Directiei Intretinere Autostrazi din CNADNR a avut o reactie nervoasa la adresa unui reporter Digi 24 cand, in timpul unui interviu, a fost intrebat de ce Compania de Autostrazi a atribuit direct, fara licitatie, un contract pentru material antiderapant catre o firma a carui patron a fost condamnat definitiv tocmai pentru ca a dat mita ca sa musamalizeze lucrari de mantuiala facute la drumuri. Directorul din CNADNR a refuzat sa raspunda la intrebare sau sa mai continue interviul, i-a reprosat purtatorului de cuvant al institutiei sa nu mai vina la el cu astfel de jurnalisti. "Bai, eu stiam de la Șova ca voua nu trebuie sa va dea nimeni niciun interviu", a mai spus oficialul.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a cumparat, fara licitatie, de la Astor COM SRL material antiderapant in valoare de peste 87.000 de euro. Si asta cu toate ca actionarul majoritar al firmei a fost condamnat definitiv tocmai pentru ca a dat mita ca sa musamalizeze lucrari de mantuiala facute la drumuri, se arata intr-o investigatie Digi 24.

Aceeasi companie, Astor COM SRL, a mai castigat in ultimii trei ani, tot de la CNADNR, alte trei contracte fara licitatie, in valoare de 131.000 de euro pentru livrarea de material antiderapant. Petrica Mihai Sala detine 70% din actiunile Astor COM. Restul de 30 sunt in posesia sotiei lui, Maria Daniela, care este si administrator.

Pe 14 noiembrie 2012, Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat deifinitv pe Petrica Mihai Sala la un an cu suspendare pentru dare de mita, mai informeaza Digi24. El a fost acuzat ca a dat 12.000 de euro unui inginer angajat al unei firme de constructii, care trebuia sa certifice lucrarile ce urmau a fi facute de firma Astor COM. Era vorba despre un proiect finantat prin fonduri Phare - lucrari de reabilitare a drumurilor la Sovata.

Intrebat de aceasta situatie, directorul de Intretinere a drumurilor nationale reactioneaza iritat. Redam mai jos dialogul purtat de reporterul Digi 24 si directorul din CNADNR, asa cum apare el transcris pe site-ul televiziunii:

Reporter: Cum explicaţi faptul că....

Florin Dascălu: Bine, vă mulţumesc. Gata! Vă rog să încheiaţi. Da? Rog să încheiaţi discuţia.

Purtătorul de cuvânt al CNADNR: Dacă ne trimiteaţi înainte întrebarea, ne pregăteam cu răspunsul.

Florin Dascălu: Te rog să închizi camera! Asta e golănie! Eu am crezut că facem o discuţie aşa... Mă băgaţi pe mine cu ăla. De unde dracu' să ştiu cine e ăla? Nici nu e treaba mea să ştiu cine e ăla. Eu coordonez activitatea de deszăpezire.

Reporter: Păi, nu e treaba CNADNR-ului să ştie că dă contracte din bani publici fără licitaţie?

Florin Dascălu: Aţi încheiat? Vă rog să opriţi camera!

Nervozitatea directorului din CNADNR nu se opreşte aici. Şi găsește vinovatul pentru situație.

Florin Dascălu, către purtătorul de cuvânt al CNADNR: Băi, să nu mai vii la mine cu ăştia!

Reporter: Nu aveaţi cunoştinţă de patronul firmei că e condamnat pentru dare de mită?

Florin Dascălu: Mamăăăă! Îmi bag....

Reporter: Noi am găsit pe google informaţiile astea.

Florin Dascălu: Măi, fratele meu, eu sunt inginer, nu mă ocup cu investigaţii.

Florin Dascălu: Băi, eu ştiam de la Şova că vouă nu trebuie să vă dea nimeni niciun interviu.

Reporter: De la Şova?

Florin Dascălu: Voi sunteţi aşa cum sunteţi. Uite, veniţi cu chestii d-astea. Vă mulţumesc. La revedere. E ultima dată când ne mai vedem.

„Noi n-avem niciun punct de vedere. Ce punct de vedere? Nu ştiu. Eu nu mă ocup de ele direct. Deci, nu vă pot ajuta”, a declarat, la rândul său, Mihai Sala.

Astor COM are contracte cu statul din 2006. Printre clienții ei s-au numărat Consiliul Județean Mureș, Primăria din Târgu Mureș sau cea din Reghin.


Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Priviți, China a înconjurat Rusia fără ca aceasta să mai opună rezistență

4 Primele semne? / Signa Group, un mare dezvoltator imobiliar austriac a depus o cerere de faliment pentru filiala din Germania

5 „Ești o escroacă! Minți lumea pentru 500 de euro! Marș!” / Vica Blochina și Oana Roman, scandal cu vorbe grele din cauza unui ceai