Raluca Olaru despre Simona Halep, în noul caz de dopaj: „Parcă mă uit la un film, parcă nu e real“

Raluca Olaru despre Simona Halep, în noul caz de dopaj: „Parcă mă uit la un film, parcă nu e real“

Oamenii din tenis au comentat despre noul caz de dopaj în care este implicată Simona Halep.

Raluca Olaru

Jucătoarea de tenis Raluca Olaru este de părere că este „un mare șoc. Parcă mă uit la un film, parcă nu e real. Mi se pare foarte ciudat. În momentul de față nu avem date. Anunțul oficial mi se pare ambiguu și scurt, fără detalii.

M-am gândit că poate ăsta a fost un motiv pentru care au tot amânat. Nu-mi vine să cred. Îmi pare rău pentru ea și sper să iasă bine din toată povestea asta și că are avocați buni”, a transmis Raluca Olaru la emisiunea Așii Tenisului, pe Digi Sport.

Și Andrei Cociașu, fost sparring partner al Simonei Halep, a rămas aproape fără cuvinte.

„Aș dori să susțin cu ardoare că Simona Halep pe care o știm toți e sută la sută nevinovată. Nu aș vedea-o să ia orice substanță interzisă intenționat și să treacă prin tot circul ăsta. Noua acuzație pare că are în spate luni întregi de muncă meticuloasă cu acest pașaport biologic.

Teoria tentantă, ce-i drept, care spune că s-au supărat oficialii după interviul dat de Halep, mi se pare greu de demonstrat având în vedere de câtă muncă e nevoie să faci asemenea acuzații”, consideră Cociașu.

Andrei Cociașu

Andrei Cociașu

Într-un comunicat publicat în vineri seară, „Agenția Internațională de Integritate a Tenisului confirmă că Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic. Doamna Halep a fost suspendată provizoriu din 22 octombrie 2022, ca urmare a unui test pozitiv la Roxadustat de la US Open”.

Acuzația suplimentară pentru o iregularitate în pașaportul biologic a fost bazată pe evaluarea profilului doamnei Halep de către un complet independent de experți. Acuzația este separată și adăugată celei deja existente, pentru Roxadustat, care a dus la suspendarea provizorie inițială”, se arată în comunicat.

Și Simona Halep a reacționat: „Mă simt neajutorată în fața unei astfel de hărțuiri și simt că vor să mă găsească vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată, toată viața mea am fost total împotriva oricărui tip de trișare, nu se aliniază cu valorile mele.

Singurul lucru la care sper în acest moment este să am posibilitatea de a accesa în sfârșit judecători independenți și imparțiali într-un tribunal, care să-mi dea șansa să-mi dovedesc nevinovăția“.

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...