Raluca Prună la instalarea noului procuror general: Ministerul Public are nevoie de o reformă serioasă

Raluca Prună la instalarea noului procuror general: Ministerul Public are nevoie de o reformă serioasă

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat miercuri că Ministerul Public are nevoie de o reformă serioasă și a subliniat că mandatul noului procuror general al României, Augustin Lazăr, nu va fi unul ușor din acest punct de vedere.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

"În dialogul pe care l-am avut cu domnul procuror Augustin Lazăr, domnia sa a arătat că are viziunea managerială, determinarea și autoritatea necesară unei asemenea funcții, dar, dincolo de acest dialog, cred că toată cariera domnului procuror general Lazăr îl recomandă pentru un asemenea post, într-o perioadă care nu este ușoară pentru Ministerul Public. Cred că Ministerul Public se află la un moment în care are nevoie de o reformă serioasă și cred că domnul procuror general Lazăr va avea un mandat deloc ușor din acest punct de vedere", a afirmat ministrul Justiției, cu ocazia instalării în funcție a noului procuror general.

La ceremonie au mai fost prezenți șefii birourilor din Parchetul General și reprezentanți ai CSM.

De asemenea, în clădirea Parchetului General au venit procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și procurorul șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu.

AGERPRES/(A — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani