Raluca Prună: Propunerea de reînvestire a șefului DNA este "singura soluție de bun simț"

Ministrul Justiției, Raluca Prună, a declarat, vineri, la Cluj, la finalul bilanțului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, că propunerea sa de reînvestire în funcția de procuror șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi este "singura soluție de bun simț". Ea a fost întrebată de jurnaliști, după ce a participat la bilanțul Parchetului Curții de Apel Cluj, dacă a vorbit cu președintele Klaus Iohannis despre reînvestirea Laurei Codruța Kovesi.

"Am discutat, evident că am discutat cu președintele, pentru că el este parte a procedurii, o parte importantă a procedurii. Ministrul face o propunere, CSM dă un aviz și președintele este cel care poate să numească sau nu. Am avut o discuție, în general, privind procedura, dar nu a fost una specifică, cu privire la activitatea doamnei Kovesi. Îndemn pe toată lumea să citească rapoartele din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, să citească bilanțurile DNA și să constate că, în fond, ceea ce eu propun și este legal este singura soluție de bun simț. Pentru că, dacă nu recompensăm performanța managerială, îi vom descuraja pe cei care..., iată, acum am lansat procedura pentru Ministerul Public, dacă nu putem recompensa o performanță managerială în condițiile în care legea permite două mandate, la ce bun? Legiuitorul s-a gândit la așa ceva", a răspuns Raluca Prună.

Ministrul Justiției a mai spus că rolul său ca ministru e să constate acolo unde există performanță.

"Deci, ca principiu, cred că nimeni nu este de neînlocuit, absolut nimeni, numai că, iarăși, un principiu mai important pe care am vrut să îl aplic aici, pentru că acesta este rolul meu ca ministru, este că dacă constat performanță — și am constatat o performanță de înalt nivel — să o recompensez. Nu printr-un act discreționar al ministrului, ci prin aplicarea unei dispoziții, anume articolul 54, aliniatul 1 din Legea 303", a mai completat Raluca Prună.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

2 Incident sexual mortal la Iaşi. O femeie a murit în chinuri groaznice după ce un vecin i-a introdus un tub met…

3 Hai cu pușcăria! / Codrin Ștefănescu, citat vineri, ca suspect, la DIICOT!

4 PSD, adevăratul virus care-a lovit România! Teodorovici propune suspendarea președintelui Iohannis, ales recen…

5 Iese la iveală adevărul despre „virusul creat în laborator”! / Virusul Wuhan este hiper agresiv. Cercetătorii ch…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere