Raluca Turcan: Există decizia de a creşte Indicele Social de Referinţă; alocaţiile cresc cu 20% din ianuarie

Raluca Turcan: Există decizia de a creşte Indicele Social de Referinţă; alocaţiile cresc cu 20% din ianuarie

Există decizia de a majora Indicele Social de Referinţă, dar acest lucru va avea loc în urma unei dezbateri, a declarat, joi, ministrul Muncii şi al Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă organizată la câteva ore după preluarea mandatului.

"În privinţa Indicelui Social de Referinţă, care nu a mai crescut din anul 2015, putem să afirmăm că există decizia de a creşte acest Indice Social de Referinţă, dar creşterea aceasta trebuie să se facă nu într-o cheie electorală, aşa cum a fost votată legea în Parlament, ci în urma unei dezbateri reale şi voi propune acest lucru membrilor Cabinetului în momentul în care trebuie să ne pronunţăm pe acest subiect", a afirmat Raluca Turcan.

Pe de altă parte, ministrul Muncii a menţionat că alocaţiile pentru copii vor creşte cu 20% din 1 ianuarie.

"În privinţa alocaţiilor, răspunsul este că suntem în cadrul ordonanţei de urgenţă adoptate de Guvernul Orban, deci Guvernul precedent, şi de la 1 ianuarie cu siguranţă alocaţiile vor creşte cu 20% şi, de asemenea, în momentul în care legea se va reîntoarce la Parlament vom definitiva cadrul legal cu privire la majorarea alocaţiilor pentru copii", a precizat Raluca Turcan. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…