Raluca Turcan lovește din nou...

Raluca Turcan lovește din nou...

Șapte oameni au tăiat panglica de inaugurare a singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilități din localitățile izolate din Delta Dunării, imaginile fiind postate de către ministrul Muncii, Raluca Turcan, personaj principal la acest eveniment.

Raluca Turcan a anunțat pe Facebook inaugurarea acestui centru din Tulcea, "un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistența socială în România".

Ea a postat și imagini în care apare tăind panglica alături de autorități locale, în total 7 oameni.

Conform Ralucăi Turcan, este vorba despre un proiect inovativ al Fundației SERA România, cu sprijinul Penny și în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea, fiind "unul dintre cele mai clare exemple de bună practică în ceea ce privește parteneriatul public-privat".

În România sunt aproape 79.000 de copii cu dizabilități, iar peste 650 sunt în județul Tulcea, unde există un singur centru de recuperare destinat celor mici, cu o capacitate de 80 de locuri.

Pentru aproximativ 100 de copii cu probleme medicale din Deltă, care nu aveau acces la servicii de recuperare, centrul amplasat pe o ambarcațiune dotată cu cabinete medicale și săli pentru diferite terapii va ancora în fiecare zi în localitățile lor de domiciliu.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria