Raluca Turcan: PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească Sevil Shhaideh

Raluca Turcan: PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească Sevil Shhaideh

PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească Sevil Shhaideh, declară Raluca Turcan, liderul grupului parlamentar liberal din Camera Deputaților.

Potrivit unui comunicat al PNL transmis luni AGERPRES, Raluca Turcan apreciază că "PSD îi acoperă urmele ministrului Shhaideh, iar prerogativele Parlamentului sunt călcate în picioare de coaliția guvernamentală", după ce în Biroul Permanent al Camerei Deputaților a fost respinsă solicitarea ca aceasta să fie prezentă la 'Ora Guvernului' pentru a da explicații asupra modului în care s-au alocat fondurile prin PNDL imediat după ce și-a prezentat demisia din Guvern.

"Timp de mai multe luni Programul Național de Dezvoltare Locală a fost nefuncțional, iar în perioada crizei politice ministrul Dezvoltării a 'mituit' baronii PSD, exclusiv pe criterii politice și de clan, cu bani din bugetul public. La numai câteva ore de la momentul în care și-a prezentat demisia din Guvern, ministrul Dezvoltării a direcționat din pix cele mai mari sume prin PNDL către fiefuri pesediste — primării de sector, Teleorman, Argeș, Olt, Ialomița, Brăila — tocmai pentru a fideliza liderii PSD și a-i menține captivi în tabăra șefului PSD, domnul Liviu Dragnea", precizează Turcan.

În opinia ei, "este mai mult decât evident faptul că a fost vorba de o tranzacționare politică a voturilor pentru moțiunea de cenzură depusă de PSD-ALDE împotriva propriului Guvern''.

''Iar acum încearcă să-și ascundă urmele și să o apere de răspundere în fața Parlamentului, prin neprezentare. Aceasta a fost principala miză a luptei pentru putere din interiorul PSD — controlul politic asupra alocării resurselor de la buget. PNL cere ca în viitorul Guvern să nu se regăsească ministrul Sevil Shhaideh", menționează Raluca Turcan.

Biroul Permanent al Camerei Deputaților a respins, luni, propunerea PNL ca ministrul interimar al Dezvoltării Regionale, Sevil Shhaideh, să vina în plen la ''Ora Guvernului''.

După ședința acestui for, secretarul Camerei Ioana Bran a precizat că propunerea a fost respinsă pe motiv că nu se poate face o solicitare în acest sens "de azi pe azi". Liberalii au propus ca Sevil Shhaideh să vorbească în plen pe tema: "Lipsa de transparență a Programului Național de Dezvoltare Locală".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii