Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

Râma udemeristă recunoaște că e și curvă: "În politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori"

"Relaţia majoritate-minoritate trebuie soluţionată prin legalizarea autonomiei" a declarat Kelemen Hunor la Cluj, la Congresul UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarant în discursul de prezentare a programului Uniunii pe următorii patru ani că “în politică ne asociem cu cine putem şi nu cu cine am dori sau cu cine am avea posibilitatea să fim mai aproape din punct de vedere ideologic", informează Europa Liberă .

Liderul Uniunii Democrate a Maghiarilor din România a vorbit despre nevoia de “pragmagism” a UDMR la Congresul al 14-lea a Uniunii, explicând că în cei 30 de ani de când există această formațiune, obiectivele ei nu s-au schimbat, ci doar s-au adaptat noilor mijloace de a face politică. Și susținerea acordată în ultimii doi ani de UDMR, guvernării PSD-ALDE, este bazată tot pe “pragmatism” susține liderul maghiar: un pragmatism care răspunde însă necesităților comunității maghiare. “Am luat în considerare dorinţa majorităţii şi am respectat-o întotdeauna” adaugă Kelemen Hunor: ”ne-am coalizat cu liberalii şi în altă parte am lucrat împreună cu social-democraţii. Asta în funcţie de posibilităţile care erau date în autoritatea locală respectivă"

“Suntem împreună în această Uniune”, a argumentat Kelemen Hunor, în primul rând fiindcă maghiarii sunt “transilvaniști”, pragmatici, responsabili.

Liderul UDMR a spus că Uniunea nu a intrarat la guvernare alături de PSD și ALDE, fiindcă nu erau “asigurate condițiile necesare”, notând că nici nu putea vota împotriva acestei coalții, câtă vreme partidele din opoziție “au atacat” permanent UDMR.

Vicepremierul Guvernului Ungariei, Zsolt Semjén, prezent la deschiderea Congresului, a ținut să sublinieze că “românii din Ungaria cântă imnul României şi arborează steagul românesc pe clădirile lor, de câte ori doresc”. Această declarație este o formă permanentă de răspuns, față de plângerile primarilor din Ținutul Secuiesc și în general a incidentelor care au loc de fiecare date la 15 martie, ziua maghiarilor de pretutindeni. Oficialul de la Budapest a ținut să aminteascăevoluțiile din regiune: Ungaria şi-a reglat relaţia cu Serbia, iar în cadrul Grupului de la Vişegrad (V4) colaborează "minunat" cu Slovacia, Budapesta fiind pregătită să colaboreze şicu România.

În discursul său, vicepremierul Guvernului Ungariei a notat că acei alegători maghiari transilvăneni, care au votat UDMR cu o majoritate covârşitoare la alegerile din România, iar la cele din Ungaria – Fidesz, au forţat partidele de guvernământ din

Ungaria şi UDMR-ul să colaboreze. Budapesta nu poate accepta nimic din ce-ar „slăbi” UDMR. Colaborarea pe această axă ajută România și Ungaria să absoarbă mai multe fonduri europene, socotește oficialul ungar. Este vorba de fapt despre proiecte pe care le face Budapesta pentru maghiarii din Transilvania, proiecte care se ridică anual la câteva milioane de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 Ce se întâmplă în China?