Rămaşi fără case, zeci de locuitori din localitatea ucraineană Irpin au fost cazaţi în vagoane de tren

Rămaşi fără case, zeci de locuitori din localitatea ucraineană Irpin au fost cazaţi în vagoane de tren

Zeci de persoane din localitatea ucraineană Irpin, aflată la aproximativ 25 de kilometri Nord-Vest de Kiev, ale căror locuinţe au fost distruse în urma atacurilor militarilor ruşi din lunile februarie şi martie, au fost cazate în mai multe vagoane puse la dispoziţie de Căile Ferate din Ucraina, în cadrul unui proiect intitulat „Orăşelul Căilor Ferate", transmite Agerpres prin trimisul special pe teren, Cristian Lupaşcu.

63 de persoane, dintre care 11 sunt copii sunt cazate în patru vagoane, iar cel de-al cincilea vagon este unul restaurant, în care beneficiarii programului primesc trei mese pe zi din partea Crucii Roşii. Ucrainenii găzduiţi în vagoane dispun de întreaga reţea de utilităţi, inclusiv lenjerie de pat.

„Până la 1 octombrie, aceste cinci vagoane vor adăposti oamenii care se află aici. Momentan, avem internet StarLink, apă, aer condiţionat în vagoane, iar căile ferate ucrainene le-au acordat oamenilor şi lenjerii de pat. De asemenea, în vagoane avem toalete. Tot aici avem şi o baie comunală, maşini de spălat haine", a declarat Irina, o reprezentantă a companiei feroviare de stat.

Acest adăpost temporar este singurul de acest fel din întreaga ţară, un al doilea adăpost fiind cel finanţat de Guvernul Poloniei. Este vorba despre un orăşel modular temporar ce se construieşte în localitatea Makariv, aflată tot în regiunea Kiev. Aici au fost amenajate 88 de locuinţe modulare, în care pot fi cazate peste 350 de persoane ale căror case au fost distruse de armata rusă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...