Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, a publicat o înregistrare video în care fiul său de 15 ani bate un prizonier. „A făcut ceea ce trebuia“

Ramzan Kadîrov, aliatul lui Putin, a publicat o înregistrare video în care fiul său de 15 ani bate un prizonier. „A făcut ceea ce trebuia“

Ramzan Kadîrov, șeful republicii cecene din Rusia, și-a lăudat luni fiul adolescent pentru că a bătut un prizonier acuzat că a ars Coranul, textul sfânt al islamului.

FOTO: Ramzam Kadîrov

Kadîrov a publicat pe Telegram o înregistrare video cu bătaia, scriind că este "mândru" de acțiunile fiului său, scrie businessinsider.com.

"L-a bătut și a făcut ceea ce trebuia", a scris Kadyrov, conform unei traduceri realizate de Reuters.

"Fără exagerare, da, sunt mândru de acțiunea lui Adam", a adăugat el.

În videoclip, un tânăr îmbrăcat în kaki este văzut lovind și pălmuind un bărbat îmbrăcat în negru. Bărbatul în negru își acoperă fața și se retrage în timp ce adolescentul îl trage de pe un scaun și îl lovește în cap.

În comentariul său, Kadîrov a declarat că atacatorul era fiul său în vârstă de 15 ani, Adam Kadîrov, și că adolescentul a atins "idealurile adulte de onoare, demnitate și apărare a religiei sale".

Prizonierul, Nikita Zhuravel, în vârstă de 19 ani, a fost arestat în luna mai după ce a fost acuzat că a dat foc unei copii a Coranului în fața unei moschei din orașul Volgograd, potrivit The Moscow Times.

Zhuravel a fost apoi trimis în Cecenia pentru a fi urmărit penal, potrivit Comisiei Statelor Unite pentru libertatea religioasă internațională.

Comitetul de Investigații al Rusiei a declarat că Zhuravel a mărturisit că a fost plătit de Ucraina pentru a arde textul sfânt, dar nu este clar dacă mărturisirea sa a fost autentică, a relatat The Moscow Times.

După ce a fost reținut, el a depus o plângere la comisarul rus pentru drepturile omului, Tatiana Moskalkova, în luna august, spunând că a fost bătut de fiul lui Kadîrov, potrivit publicației ruse independente Meduza.

Moskalkova a declarat că va fi efectuată o anchetă cu privire la incident.

Între timp, oficialii din Cecenia l-au lăudat pe fiul lui Kadîrov pentru că l-a bătut pe Juravel.

Magomed Daudov, președintele parlamentului cecen, a scris pe Telegram că adolescentul "a acționat ca un adevărat musulman, un patriot al țării sale și un adevărat cecen".

Membrul parlamentului cecen Adam Delimkhanov a postat o fotografie în care pozează alături de tânărul Kadîrov și și-a exprimat sprijinul pentru acțiunile sale.

Delimkhanov l-a lăudat pe fiul lui Kadîrov ca fiind "distins de un simț al dreptății încă din copilărie".

Adam Delimkhanov l-a lăudat pe tânărul Kadîrov pentru acțiunile sale. FOTO: Adam Delimkhanov

Adam Delimkhanov l-a lăudat pe tânărul Kadîrov pentru acțiunile sale. FOTO: Adam Delimkhanov

Cecenia, care are aproximativ 1,5 milioane de locuitori, este o regiune predominant musulmană din Rusia. Profanarea sau arderea Coranului este văzută ca fiind profund ofensatoare.

Kadîrov, care conduce Cecenia de 16 ani, a încercat să creeze o imagine de om puternic pentru el și cei trei fii ai săi, a scris luni că deteriorarea textului sfânt islamic este o ofensă adusă întregii Rusii.

Cei care nu respectă textul sunt o "tumoare bolnavă pe corp care trebuie cauterizată", a scris el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?