Ramzan Kadîrov ar fi fost otrăvit. A chemat un medic din străinătate să-l trateze

Ramzan Kadîrov ar fi fost otrăvit. A chemat un medic din străinătate să-l trateze

Ramzam Kadîrov are probleme grave de sănătate, cel mai probabil o afecțiune la rinichi, a dezvăluit jurnalistul kazah Azamat Maitanov. Potrivit acestuia, starea de sănătate precară a fost motivul pentru care liderul cecen a absentat la discursul lui Vladimir Putin despre starea națiunii ruse.

Ramzan Kadîrov / Foto: Arhivă / Captură Video Nexta

Ahmed Zakaiev, reprezentantul cabinetului de miniștri al republicii cecene Icikeria, guvern separatist nerecunoscut care luptă pentru independența față de Federația Rusă, susține că Ramzan Kadîrov este bolnav de multă vreme și chiar a devenit dependent de medicamente, notează Libertatea.

Unele publicații scriu că liderul cecen a fost otrăvit și că a chemat un nefrolog din Emiratele Arabe Unite să îl trateze, deoarece „nu are încredere în medicii moscoviți”. Potrivit publicațiilor, doctorul Yassin Ibrahim El-Shahat, care are 30 de ani de experiență, a sosit deja la Groznîi. Domeniul de de expertiză al medicului este nefrologie, dializă, transplant și insuficiență renală acută.

Anul trecut, jurnaliștii de la Ukrainska Pravda au scris că, în ultimul an, președintele Ceceniei a vizitat Emiratele Arabe Unite de 14 ori.

Ramzam Kadîrov susține invazia declanșată de Valdimir Putin în Ucraina, iar forțele speciale din Cecenia, șa-numiții „kadîroviți” sunt implicate în luptă. Liderul cecen și-a mai trimis și în trecut luptători pentru a sprijini operațiunile militare ale Rusiei din Georgia sau Siria.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

3 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 VIDEO Imagini greu de privit cu un șofer de TIR român...