Ramzan Kadîrov ar fi pe moarte

Ramzan Kadîrov ar fi pe moarte

Ediția rusă „Novaya Gazeta. Evropa” scrie că șeful Ceceniei, Ramzan Kadîrov, este grav bolnav - are necroză pancreatică, care nu lasă nicio speranță pentru recuperarea sa, notează Ukrainskapravda .

„De un an încoace, starea de sănătate a șefului Ceceniei a ridicat multe întrebări. Faptul că Kadîrov este bolnav este negat oficial, în primul rând de către el și anturajul său.

Dar există lucruri care nu pot fi ascunse, și anume schimbări izbitoare în aspectul, comportamentul și programul de lucru al șefului Ceceniei.

Kadîrov este bolnav iar Kremlinul se confruntă cu o problemă serioasă - cum să se pregătească în cel mai nedureros mod în cea mai dificilă regiune a Rusiei pentru o schimbare a puterii, care ar putea avea loc în viitorul apropiat".

Potrivit publicației, Kadîrov a fost diagnosticat pentru prima dată cu necroză pancreatică în ianuarie 2019. La acel moment, șeful Ceceniei nu a ascuns în mod deosebit că a fost obligat să plece în vacanță din cauza „incapacității temporare”. El a declarat că a avut o ușoară stare de rău, febră și gripă, pentru care, din anumite motive, „i-au fost puse picături doar două zile (citat din Kadîrov - n.red.)”.

„Novaya Gazeta” subliniază că și atunci tratamentul unei răceli obișnuite cu picături a provocat surpriză în rândul multora, care s-a transformat în „suspiciune persistentă” în toamna lui 2019.

În octombrie, Kadîrov a dispărut din câmpul public, iar canalele anonime Telegram au raportat starea precară de sănătate a șefului Ceceniei, presupusa legată de otrăvirea acestuia.

Versiunea otrăvirii

Versiunea otrăvirii a fost rapid respinsă pe Instagram de către asistentul șefului Ceceniei Akhmed Dudayev. El a scris că „Kadyrov este o persoană obișnuită care se poate îmbolnăvi, se poate învineți, se poate îmbolnăvi de gripă etc”.

Dar în ianuarie 2020, Kadyrov a fost din nou forțat să ia concediu din cauza „incapacitatei temporare”. Și din nou, conform versiunii oficiale, Kadyrov a avut „probleme minore de sănătate”, care, totuși, au fost din nou tratate cu un „curs de picături” la Moscova.

Publicația scrie că în 2019, puțini oameni au acordat atenție faptului că Kadyrov a slăbit mult. Novaya Gazeta observă că pierderea bruscă în greutate este primul simptom al dezvoltării active a necrozei pancreatice. Această boală este extrem de gravă: este dureroasă, slab adaptabilă la tratament și are un grad ridicat de mortalitate.

Se raportează că din 2019, cel puțin de două ori pe an, Kadyrov a început să fie supus unor proceduri regulate, în special chirurgicale, la Centrul pentru Administrarea Afacerilor Prezidențiale al Federației Ruse.

Totul a început cu COVID

În vara anului 2020, șeful Ceceniei s-a îmbolnăvit de covid și a primit, pe lângă boala principală, probleme grave cu sistemul endocrin, a căror dezvoltare medicii Centrului Medical Central au încercat să o oprească.

În primăvara anului 2022, sănătatea lui Kadyrov a început să se deterioreze rapid, dar acest subiect a devenit „top” abia anul trecut.

„Chiar și cel mai neatent observator nu putea să nu observe cum, ca urmare a insuficienței renale și a stagnării lichidului în plămâni (consecințele bolii principale), Kadyrov a crescut în dimensiune de o ori și jumătate. Forma lui abdomenul a preluat toate semnele ascitei pancreatogene, a avut o respirație grea, a început să vorbească cu dificultate, să meargă încet, este prea cald pentru ca clima cecenă să se îmbrace”, - scrie publicația.

În acest moment, Kadyrov a început să dispară din spațiul public în momentele cele mai nepotrivite. Și în septembrie, potrivit publicației, Kadyrov a fost internat în spital.

Insuficiență pulmonară acută

Potrivit surselor Novaya Gazeta, șeful Ceceniei a fost internat la spital cu insuficiență pulmonară acută, pe care a dezvoltat-o ​​ca urmare a unei supradoze de tranchilizant Dormicum. Acest sedativ puternic este folosit în mod obișnuit pentru a calma pacienții înainte de operație. Se spune că Kadyrov a luat-o pentru că suferea de dureri severe, insomnie și anxietate crescută.

Cu toate acestea, abuzul acestui medicament poate duce la deprimarea activității respiratorii. Într-o stare atât de acută, potrivit surselor publicației, șeful Ceceniei a fost internat în septembrie anul trecut.

Pentru a stabiliza funcția respiratorie, Kadyrov a fost conectat la un ventilator, pentru care a fost pus într-un somn indus de medicamente, sau cu alte cuvinte, într-o „comă indusă de medicamente”.

Pe 20 septembrie, pe rețelele de socializare a apărut un videoclip care îl înfățișa pe Kadyrov stând într-o secție de spital lângă patul unchiului său Magomed, acoperit cu tuburi și picături. Însuși șeful Ceceniei nu spune nimic în acest videoclip și cu greu se mișcă. Potrivit versiunii oficiale, la acel moment Kadyrov se afla la Moscova „într-o călătorie de afaceri”.

Pe 6 octombrie 2023, o moschee a fost deschisă în Groznîi, iar Magomed Kadyrov a fost în cadrul raportului despre deschidere. „Novaya Gazeta” subliniază că arăta „obscen de sănătos, de parcă nu ar fi stat întins pe un pat de spital „în punctul de a muri” în urmă cu câteva săptămâni, în timp ce Ramzan Kadyrov abia își putea mișca picioarele.

Potrivit publicației, în septembrie anul trecut, Kadyrov a fost supus unui RMN al creierului, care a arătat că boala îl afectează grav.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro