Ramzan Kadîrov s-a răzgândit în privința retragerii: Motivul invocat de liderul cecen

Ramzan Kadîrov s-a răzgândit în privința retragerii: Motivul invocat de liderul cecen

Liderul cecen Ramzan Kadîrov spune că s-a răzgândit în privința retragerii și va rămâne în funcție până la doborârea recordului pentru un conducător din Rusia.

Ramzan Kadîrov, în prim-plan FOTO Profimedia

Aflat de 15 ani la conducerea Ceceniei, Ramzan Kadîrov a susținut acum câteva zile că vrea să se retragă întrucât nu este apreciat „de actualii şefi ai instituţiilor din Federaţia Rusă”. Între timp, liderul cecen s-a răzgândit asupra acestei decizii.

„Recordul, după cum se pare, este de 27 de ani. Așa că am decis să bat recordul actual. Să vedem dacă pot”, a scris Kadîrov pe contul său de Telegram.

În stilul-i caracteristic, Kadîrov a mai susținut că nu și-a luat vacanță în acest „moment crucial” pentru Rusia, care „luptă” în Donbas „împotriva satanismului global”.

Ivan Klyszcz, un expert în Caucaz, s-a arătat sceptic încă de la început în privința retragerii lui Kadîrov. Potrivit lui Klyszcz, liderul cecen a mai amenințat în trecut cu plecarea, ca să obțină ceva de la Vladimir Putin. „Sunt sceptic. În trecut, el a spus aceleaşi lucruri”, a comentat acest expert pentru Radio Europa Liberă.

Publicația ucraineană „Zerkalo Nedeli” sugerează că Ramzan Kadîrov s-ar fi răzgândit în urma unei discuții cu Kremlinul.

Ramzan Kadîrov, în vârstă de 45 de ani, conduce Cecenia cu o mână de fier din 2007 încoace. El i-a succedat în funcție tatălui său, care a fost în război cu Moscova. Sub conducerea lui Kadîrov, Cecenia a devenit loială Moscovei, iar în republică au fost raportate încălcări masive ale drepturilor omului. Kadîrov a fost acuzat că a ordonat inclusiv asasinarea unor opozanți care s-au autoexilat în Europa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...