Rapid, adio Adrian Mutu! Antrenorul și-a depus pașaportul la Ambasada Rusiei, pentru obținerea vizei

Rapid, adio Adrian Mutu! Antrenorul și-a depus pașaportul la Ambasada Rusiei, pentru obținerea vizei

Adrian Mutu a decis să plece de la Rapid pentru a o prelua pe Neftci Baku, fosta formație a lui Laurențiu Reghecampf. Salariul său va fi de 600.000 de euro, de 4 ori mai mare decât cel din Giulești.

Adrian Mutu avea ca obiectiv câștigarea titlului cu Rapid. Foto Sportpictures

Conform DigiSport, Mutu a semnat contractul cu gruparea din Azerbaidjan, pe care o va prelua oficial în câteva zile. Tehnicianul va pleca la Neftci alături de ceilalți membri ai staff-ului de la Rapid, toți depunând deja pașapoartele la Ambasada Rusiei, pentru obținerea vizelor. Noua echipă a lui Adrian Mutu se află în această perioadă în cantonament în Rusia, unde va ajunge și românul, în cursul zilei de luni.

În ceea ce privește clauza de reziliere a contractului cu Rapid, de 200.000 de euro, informațiile sunt contradictorii. Unele surse spun că Mutu va fi ”iertat” de plata sumei, pentru că și conducerea giuleștenilor ar vrea să scape de el. Altele susțin că vișiniii îi vor cere banii pentru rezilierea unilaterală a contractului, pentru că antrenorul nu i-a înștiințat din timp de negocierile cu formația din Baku și i-a lăsat ”descoperiți” cu câteva zile înainte de startul noului sezon , în care Rapidul are ca obiectiv câștigarea campionatului.

Pe bancă, la amicalul cu Fenerbahce

Conform sursei citate, Mutu își va conduce noua echipă în cadrul turneului amical Match TV, unde Neftci Baku participă alături de Zenit Sankt Petersburg, Steaua Roșie Belgrad și Fenerbahce. Gruparea azeră a pierdut în fața cu Zenit cu 3-1, iar sâmbătă va întâlni pe Steaua Roșie Belgrad. Sâmbăta viitoare, pe 15 iulie, Adrian Mutu va lua loc pe banca lui Neftci Baku, la duelul cu Fenerbahce.

Chiar dacă mai e puțin până la startul campionatului , Rapid are de unde alege un nou tehnician. Pe lista giuleștenilor se află câteva nume de antrenori liberi de contract, care pot fi instalați repede la cârma echipei: Marius Șumudică, Cristiano Bergodi, Daniel Pancu și Daniel Isăilă. Sunt și două variante mai dificil de rezolvat într-un timp atât de scurt: Marius Măldărășanu, care este sub contract cu Hermannstadt, și Cristi Chivu, care și-a prelungit contractul cu formația de tineret a lui Inter Milano până în 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat