Rapid, interdicție la transferuri de la TAS, pentru o datorie de 10 ani!

Rapid, interdicție la transferuri de la TAS, pentru o datorie de 10 ani!

Rapid continuă să se confrunte cu probleme din cauza datoriilor din trecut, iar actualii acționari din Giulești au fost nevoiți să plătească o sumă importantă de bani până acum.

Victor Angelescu, unul dintre conducătorii Rapidului. Foto Inquam

De această dată, Rapid a fost reclamată de Nemanja Milisavljevic (38 de ani), fotbalist care a evoluat în Giulești în perioada iulie 2012 - ianuarie 2013. Astfel, TAS a decis ca formația din România să primească o nouă interdicție la transferuri până în momentul plății restante, însă președintele Daniel Niculae i-a liniștit pe suporterii alb-vișinii.

"Nu înțeleg graba asta a lui, disperarea asta. Convenisem să-i plătim cei 92.000 de euro până la final de martie. Dar ei s-au grăbit să depună actele pentru a ne interzice tranferurile. Mă rog, nu ne afectează, plătim luna asta și închidem tot. Era o plată asumată”, a reacționat imediat Daniel Niculae, potrivit gsp.ro.

A mai avut interdicție, din același motiv

Rapid a mai primit interdicție la transferuri de două ori în doar câteva luni, din cauza unor datorii către Julio Cesar (600.000 de euro) și Paulista (800.000 de euro), fotbaliști care au fost legitimați în perioada în care clubul era deținut de George Copos. "Am plătit mulți bani la TAS. Am pierdut 1.4 milioane de euro până acum", spunea Victor Angelescu, la DigiSport, care va trebui să rezolve și această ultimă problemă pentru a fi deblocate transferurile Rapidului.

Culisele litigiului cu Milisavljevic

Prima decizie a FIFA în acest caz a fost în favoarea jucătorului și a venit în ianuarie 2014 la Camera de Soluționare a Litigiilor. Rapid nu a plătit, iar jucătorul a mers din nou la FIFA în iulie 2021, la Comisia de Disciplină. Acolo, s-a stabilit că FC Rapid 1923 este continuatoare clubului Fotbal Club Rapid București și i-a dat câștig de cauză jucătorului.

Rapid a contestat decizia pe 3 noiembrie 2021, dar TAS a respins apelul făcut de giuleșteni; Rapid a fost obligată să achite 62.150 de euro, plus o dobândă de 5% pe an, începând cu mai 2013 până la data efectuării plăți. Suma se ridică acum la 92.765 de euro, scrie gsp.ro.

Formației din Liga 1 i-a fost impus să achite o amendă de 7.500 de franci elvețieni, ca urmare a deciziei Comisie de Disciplină din iulie 2021, plus plata costurilor judecății la TAS și încă 2.000 de franci, sumă care reprezintă plata pentru avocatul jucătorului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”