Rapid, pe un butoi cu pulbere. Culisele plecării lui Adrian Mutu

Rapid, pe un butoi cu pulbere. Culisele plecării lui Adrian Mutu

Cu doar o săptămână înainte de primul meci al sezonului, Adrian Mutu a surprins, alegând să părăsească Rapidul pentru a prelua formația azeră Neftchi Baku. Deși s-a spus că tehnicianul a plecat pentru un salariu de patru ori mai mare - în Giulești avea 150.000 de euro pe sezon - dedesubturile sunt mai adânci.

Adrian Mutu, nevoit să plece din Giulești în urma certurilor cu conducerea. Foto Sportpictures

În spatele deciziei lui Adrian Mutu au fost discuții aprinse asupra sistemului de joc, varianta aleasă de antrenor nefiind pe placul conducerii, care a încercat să-l determine pe ”Briliant” să-și schimbe ideea, ceea ce Mutu nu a vrut să facă nici în ruptul capului.

După partida amicală pierdută în fața lui Slovan Bratislava (1-4), tehnicianul a fost luat deoparte de șefii Victor Angelescu și Daniel Niculae, care i-au explicat că Rapid nu poate juca într-un sistem cu trei fundași, în condițiile în care obiectivul giuleștenilor este câștigarea campionatului.

Ceartă cu doi membri ai conducerii

Proiectul și transferurile au fost făcute cu acordul lui Adrian Mutu, dar lucrurile s-au precipitat după partidele amicale și în special după meciul cu Slovan. Într-o discuție avută cu Angelescu și Niculae i s-a reproșat lui Mutu folosirea sistemului de joc cu trei fundași, care este nepotrivit cu actualul lot, în opinia conducerii.

Mutu s-a enervat, a «luat foc» și a transmis că dacă nu mai beneficiază de încrederea conducerii atunci pleacă. Niculae și Angelescu ar fi rămas fermi pe poziție și i-ar fi spus clar că echipa nu poate juca așa în campionat, în sistemul cu trei fundași”, a povestit o sursă din club pentru ProSport.

Cristiano Bergodi, alegerea giuleștenilor

Astfel că Adrian Mutu a decis să dea curs ofertei de la Neftchi Baku. Iar conducătorii clubului s-au mișcat repede, înțelegându-se cu Cristiano Bergodi, care va prelua echipa cel târziu luni, când giuleștenii se întorc din cantonamentul din Slovacia.

Cristiano Bergodi va da nas în nas în prima etapă chiar cu Sepsi. Foto Sportpicures

Cristiano Bergodi va da nas în nas în prima etapă chiar cu Sepsi. Foto Sportpicures

Bergodi, care a câștigat de două ori Cupa României cu Sepsi, a discutat cu șefii din Grant. Mai întâi cu Daniel Niculae, apoi și cu cei doi acționari, Dan Șucu și Victor Angelescu și și-a dat acordul pentru revenirea în Giulești, la 8 ani după precedentul mandat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat