Raport al serviciilor secrete britanice: loviturile armatei ucrainene pe teritoriul Rusiei sunt strategic importante

Raport al serviciilor secrete britanice: loviturile armatei ucrainene pe teritoriul Rusiei sunt strategic importante

Loviturile armatei ucrainene adânc în teritoriul Rusiei sunt strategic importante în respingerea războiului în curs declanşat de Moscova, potrivit rapoartelor serviciilor secrete britanice.

Atac ucrainean cu dronă în Rusia FOTO arhivă Adevărul

„Conducerea Forţelor Aerospaţiale (VKS) ale Rusiei este foarte probabil sub presiune intensă pentru a îmbunătăţi apărarea antiaeriană asupra vestului Rusiei", a declarat Ministerul Britanic al Apărării (MoD) în actualizarea sa zilnică.

„În ultimele luni, nivelul de ameninţări ce pătrund bine în interiorul Rusiei a crescut", a scris ministerul pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Loviturile în adâncimea Rusiei sunt importante din punct de vedere strategic pentru că (preşedintele rus Vladimir Putin) aproape sigur că a invadat Ucraina presupunând că aceasta ar avea un efect direct redus asupra ruşilor", consideră ministerul britanic.

Pe lângă drone, există şi rapoarte despre rachete antiaeriene proiectate de sovietici folosite ca rachete pentru ţinte pe teren, au scris experţii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”