Raport: Aproape un sfert dintre unitățile medicale nu au o stare igienico-sanitară bună

Raport: Aproape un sfert dintre unitățile medicale nu au o stare igienico-sanitară bună

În 23% dintre unitățile medicale nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare, arată un raport realizat în urma controalelor interjudețene și intrajudețene care au avut loc în lunile ianuarie și martie.

Același raport, făcut public marți de ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, arată că nu se asigură suprafața minimă pe pat. Saloanele sunt subdimensionate și supraaglomerate în 35% din cazuri și în 30% din unități nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, acestea având și un grad de uzură ridicat.

Datele prezentate de ministru arată că în 53% din cazuri nu se asigură o stare igienico-sanitară corespunzătoare în blocurile alimentare și 18% nu asigură evacuarea apei reziduale. Studiul dezvăluie faptul că spitalele nu dețin stații de dezinfecție locală.

În 74 de unități spitalicești la nivel național nu se respectă etapele sterilizării, iar gestionarea deșeurilor rezultate în urma tratamentelor a fost necorespunzătoare în cazul a 215 unități inspectate.

În urma controalelor s-au aplicat 369 de amenzi în valoare de 340.900 de lei și s-au dat 254 de avertismente în martie, iar activitatea a fost închisă în trei unități medicale.

În urma distribuirii unui chestionar de evaluare a spitalelor, s-a mai constatat că, în cazul a 11 spitale, accesul personalului și al vizitatorilor la apă și săpun nu este posibil în fiecare salon.

AGERPRES/(A, AS — autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?