Raportul Mueller: "Dovezi îngrijorătoare" că Trump "a obstrucţionat justiţia" (congresman democrat)

Raportul Mueller: "Dovezi îngrijorătoare" că Trump "a obstrucţionat justiţia" (congresman democrat)

Un influent congresman democrat american, Jerry Nadler, a afirmat joi că raportul procurorului Robert Mueller demonstrează că preşedintele american, Donald Trump, a obstrucţionat ancheta rusă, relatează AFP.

"Chiar şi în versiunea sa incompletă, raportul Mueller scoate în evidenţă dovezi îngrijorătoare arătând că preşedintele Trump a obstrucţionat justiţia", a scris Jerry Nadler, şeful puternicei comisii juridice a Camerei Reprezentanţilor, care are puterea de a lansa anchete parlamentare.

"Acum este de datoria Congresului să îl considere pe preşedinte responsabil pentru acţiunile sale", a adăugat Nadler.

După 22 de luni de anchetă asupra ingerinţei ruse în alegerile prezidenţiale americane din 2016 şi suspiciunile de înţelegere secretă între echipa republicanului Donald Trump şi Moscova, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a avut loc nicio înţelegere între cei din urmă.

În schimb, nu l-a exonerat pe miliardarul republican de obstrucţionarea justiţiei, în raportul său publicat joi după ce a fost cenzurat de informaţii confidenţiale.

Mai ales asupra acestui aspect au reacţionat democraţii, la peste două ore după publicarea raportului anchetei.

"Un lucru este clar", au afirmat liderii democraţi ai Congresului, Nancy Pelosi şi Chuck Schumer: "Raportul Mueller pare să contrazică concluzia" ministrului justiţiei, Bill Barr, potrivit căruia nu există probe pentru a-l pune sub acuzare pe Donald Trump pentru obstrucţionarea justiţiei.

Democraţii i-au solicitat procurorului Mueller să depună mărturie în faţa Camerei Reprezentanţilor cel mai târziu la 23 mai. Bill Barr a declarat că nu se opune.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?