Raportul SUA care acuză Rusia de amestec în alegeri din Europa afectează relaţiile bilaterale (Kremlin)

Raportul SUA care acuză Rusia de amestec în alegeri din Europa afectează relaţiile bilaterale (Kremlin)

Kremlinul a declarat joi că raportul publicat de senatori democraţi americani în care Rusia este acuzată de amestec în mai multe alegeri din Europa este dăunător atât pentru relaţiile bilaterale, cât şi pentru Statele Unite, relatează Reuters.

Membrii democraţi ai Comisiei pentru Relaţii Externe din Senatul american au publicat miercuri un raport în care acuză Rusia de 'asalt neobosit' asupra instituţiilor democratice din întreaga lume, şi cere preşedintelui Donald Trump să trateze amestecul în alegeri ca o criză naţională.

Raportul, redactat în principal pe baza unor informaţii publice şi de presă, detaliază ceea ce senatorii democraţi consideră a fi aproape două decenii de eforturi ale Rusiei de a influenţa politica în întreaga Europă, criticându-l totodată pe Trump că a rămas pasiv în faţa atacurilor informatice, a propagandei şi a altor acţiuni ale 'regimului corupt al lui Putin', aşa cum îl descriu autorii raportului.

Documentul evidenţiază în mod repetat că, spre deosebire de SUA, celelalte democraţii vizate de operaţiunile de dezinformare şi de piratare informatică atribuite Moscovei au reacţionat cu fermitate, cum este cazul Finlandei, Spaniei sau Franţei, de pildă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a negat în mod repetat acuzaţiile formulate de oficiali ai serviciilor de informaţii americane potrivit cărora Moscova intervine în alegeri în alte state, a declarat într-o conferinţă de presă că Rusia respinge orice acuzaţii de amestec şi este dezamăgit să vadă că astfel de acuzaţii sunt formulate în continuare.

'În ceea ce priveşte această campanie (anti-rusească), tot ce putem face este să ne exprimăm regretul şi să repetăm că aceste acuzaţii rămân nefondate', a mai spus Dmitri Peskov. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Frații Tate, „judecați” de CTP: Este o batjocură cruntă pentru România faptul că acești inși au venit aici cu mâna-n chiloți și au ajuns milionari în …

5 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate