Rareş Bogdan a luat foc după ce Dragnea, pentru voturile UDMR, l-a forțat să demisioneze pe ministrul Educației

Rareş Bogdan a luat foc după ce Dragnea, pentru voturile UDMR, l-a forțat să demisioneze pe ministrul Educației

Rareş Bogdan a luat foc după ce Dragnea, pentru voturile UDMR, l-a forțat să demisioneze pe ministrul Educației. Ministrul Educației Valentin Popa și-a depus demisia după ce a fost atacat de UDMR, care a suspendat protocolul de colaborare cu PSD, apoi chiar de Liviu Dragnea, cu care ministrul a avut o ultimă discuție, în cursul zilei de joi.

Rareş Bogdan a reacţionat virulent la adresa lui Dragnea și UDMR.

„Îi apreciez gestul domnului Popa. Îmi pare rău că dânsul nu s-a împrietenit mai bine cu limba română. Este un gest de normalitate, de decenţă. Ce a cerut domnul Popa, până la urmă, celor de la UDMR? Să-i înveţe pe copilaşi şi limba statului ai căror cetăţeni sunt.

Domnii învăţători maghiari doreau să predea limba română, unii dintre ei fără să ştie limba română. Cei de la UDMR au prins chichiţa, bazându-se pe faptul că Liviu Dragnea e în stare să vândă orice, doar ca să se salveze de la puşcărie, au forţat demisia unui ministru care a refuzat să semneze o Ordonanţa prin care se revenea la situaţia de dinainte de august 2018. Este ruşinos! E o dovadă că lui Dragnea nu-i pasă de România. Îi pasă doar de viitorul lui personal. Aici e o chestiune cu Hunor, care e în cârdăşie cu acest Guvern. Oferă minorităţii maghiare aceste bule, care să acopere nerealizările economice. Aici, în România, trebuie să cunoşti limba română. Eşti obligat să ştii româneşte. Dacă vor să trăiască aici, trebuie să ştie română!", a spus Rareş Bogdan într-o intervenţie la Realitatea TV.

SURSE Popa a demisionat după ce Dragnea i-a cerut să dea ordonanța solicitată de UDMR! Dezvăluire: OUG, concepută de consilierii șefului PSD! 

Ordonanța care bulversează învățământul minorităților și a dus la demisia ministrului Educației a fost realizată de unul din grupurile de consilieri din jurul lui Liviu Dragnea, și nu de minister, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD. Potrivit surselor citate, ordonanța a fost moneda de negociere cu care Liviu Dragnea a încercat să-și cumpere susținerea guvernării de la UDMR. Paradoxal, ordonanța a avut efectul contrar și a dus la pierderea susținerii din partea Uniunii.
 
Valentin Popa a demisionat joi la prânz după ce în cursul dimineții a refuzat cererea lui Liviu Dragnea de a semna o ordonanță care să anuleze efectele unei ordonanțe criticate dur de UDMR, au declarat pentru G4Media.ro surse din PSD și din Guvern. Practic, Popa a refuzat să revină asupra OG din 23 august care a determinat UDMR să denunțe temporar protocolul de colaborare parlamentară cu PSD.

Popa a fost joi dimineață la biroul lui Liviu Dragnea din Camera Deputaților. Dragnea a declarat că au discutat despre problema OG privind predarea limbii române în clasele minorităților și a admis că ”de data aceasta Kelemen Hunor a avut dreptate”.

 
Popa nu a vrut să-i facă jocul politic al lui Liviu Dragnea în relația cu UDMR, mai ales că era convins că va fi ținta remanierii peste două săptămâni.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă, nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD – ALDE.

Miercuri, Kelemen Hunor a declarat că “nu e vorba de reînnoire a protocolului de colaborare cu coaliţia de guvernare. În momentul când am semnat, am semnat pentru 4 ani şi, dacă nu o întrerupe cineva (colaborarea – n.r.), e în vigoare. Noi, în fiecare sesiune, facem o analiză. În acest moment, eu am spus că, până când nu se rezolvă problema aceea din ordonanţa simplă din august, acel articol privind predarea limbii şi literaturii române în şcoala generală, clasele primare, nu putem să deschidem niciun alt subiect. Sper că în această săptămână se va rezolva şi atunci, sigur, putem lua priorităţile legislative şi ale lor, şi ale noastre, putem discuta alte amănunte. Până atunci, nu există acest subiect. Până când nu se va rezolva acea problemă din ordonanţa simplă din august”.

Reamintim că ordonanța care bulversează învățământul minorităților și a dus la demisia ministrului Educației a fost realizată de unul din grupurile de consilieri din jurul lui Liviu Dragnea, și nu de minister. Potrivit surselor citate, ordonanța a fost moneda de negociere cu care Liviu Dragnea a încercat să-și cumpere susținerea guvernării de la UDMR. Paradoxal, ordonanța a avut efectul contrar și a dus la pierderea susținerii din partea Uniunii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...