Rareș Bogdan a luat foc după declarațiile lui Teodorovici: Nu poți să schimbi viața oamenilor în funcție de fiecare bou ce ajunge ministru al Finanțelor în țara aceasta!

Rareș Bogdan a luat foc după declarațiile lui Teodorovici: Nu poți să schimbi viața oamenilor în funcție de fiecare bou ce ajunge ministru al Finanțelor în țara aceasta!

Rareș Bogdan a luat foc după declarațiile lui Teodorovici: Nu poți să schimbi viața oamenilor în funcție de fiecare bou ce ajunge ministru al Finanțelor în țara aceasta!

Ce a scris realizatorul Jocuri de Putere pe contul său de Facebook:

„Astia de la PSD sunt pur si simplu rupti de realitate. Teodorovici trebuie dus la spital. De urgenta.
Acest individ nu mai are dreptul sa mearga intr-o tara europeana fara ca voi sa reactionati. Va rog sa nu il uitati! E nesimtit.
Omul este sau cretin cu patalama sau nebun de legat, sau poate e doar TICALOS incurabil.
Cum adica, mai nenorocitule, sa NU poti sa stai mai mult de 5 ani sa lucrezi intr-o tara europeana, Mai ticalosul natiunii??? Cum??? Nu poti sa schimbi viata oamenilor in functie de fiecare bou ce ajunge ministru al Finantelor in tara aceasta!”

Teodorovici: Dreptul românilor de a munci în străinătate să fie restricționat. Europarlamentar: Libertatea de a munci oriunde în UE este una fundamentală.
 
Ministerul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a făcut marți o propunere care contravine tratatelor de funcționare a Uniunii Europene, el susținând că dreptul celor care vor să muncească în străinătate în interiorul UE să fie restricționat.

 „Permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi, la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a susținut ministrul, potrivit Hotnews.

Teodorovici a spus că a ridicat problema inclusiv în fața celorlalți miniștri de finanțe din Uniunea Europeană.

„Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europă din fel de fel de condiţii, în afară“, a mai spus el.

Declarațiile sale au fost taxate de europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, care a avertizat că Teodorovici vrea, de fapt, să anuleze unele dintre libertățile fundamentale ale Uniunii Europene: libertatea de mișcare și libertatea de muncă.

”Oameni buni, ministrul Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători și de a lucra în UE. Libertatea de mișcare, de a lucra și a studia oriunde în Europa este o libertate fundamentală pe care poporul român a obținut-o prin aderarea la UE. Pentru ca românii să poată lucra fără permis de muncă în toate statele membre, a trebuit să treacă 7 ani de la aderarea la Uniunea Europeană.  De aceea, libertatea de mișcare nu trebuie pusă sub semnul întrebării de niciun om politic. Românii care trăiesc acum în Diaspora au plecat din cauza sărăciei, nu de plăcere. Obligația ministrului de Finanțe și a Guvernului României este să creeze oportunități pentru români în țară, nu să le interzică șansa de duce o viață mai bună în altă parte dacă ei nu au fost în stare să le ofere mai multe oportunități în România (…) Sunt sigur că miniștrii de Finanțe ai celor 27 de state membre și-au pus mâinile în cap când l-au auzit pe ministrul Finanțelor din țara care va prelua președinția UE că propune lucruri care încalcă tratatele europene”, a scris Mureșan pe Facebook.

În octombrie, Eugen Teodorovici s-a făcut remarcat cu o altă propunere controversată: el s-a declarat nemulțumit de modelul de turism practicat de România și a spus că ar trebui să aducem ”în stațiunile noastre turistice” practici din alte state, el dând exemplu Olanda, țară căutată îndeosebi pentru consumul de droguri ușoare și turismul sexual.

Tot luna trecută, Teodorovici a propus cenzurarea libertății de exprimare a politicienilor din opoziție: el a propus renunțarea la imunitatea parlamentară pentru declarațiile politice, susținând că sunt senatori și deputați care spun lucruri neadevărate și ei ar trebui trași la răspundere pentru asta.

„Am şi propus să renunţăm la această imunitate parlamentară în cazul declaraţiilor politice, ca fiecare parlamentar când declară lucruri neadevărate de la tribuna Parlamentului să şi răspundă. Sunt convins că nu o să fie acceptat acest lucru, dar poate fi din respect pentru români, să renunţăm la această imunitate parlamentară. Ca să fii responsabil de ceea ce declari în faţa poporului. Dacă eu spun o cifră, tu vii cu altceva, vii cu fel de fel de date false, omul de afaceri, persoana fizică, pensionarul aude că nu mai sunt bani de pensii, omul de afaceri spune: uitaţi ce creşte TVA-ul, sau altă măsură. Ce să creadă oamenii?”, a afirmat Teodorovici, potrivit News.ro.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria