Rareș Bogdan acuză ticăloșia PSD, puroiul în care înoată „niște inși cinici, ipocriți, corupți și mediocri”

Rareș Bogdan acuză ticăloșia PSD, puroiul în care înoată „niște inși cinici, ipocriți, corupți și mediocri”

Rareș Bogdan acuză ticăloșia PSD, puroiul în care înoată „niște inși cinici, ipocriți, corupți și mediocri”.

Politicienii care acuză PNL că-și dorește alegeri pentru a atenua din căderea generată de ineficiența generării pandemiei (o știre falsă, de altfel) sunt de o ticăloșie fără precedent în istoria României.
 
Au mai existat episoade de lichelism organizat, dar de această dată, nimicnicia autorilor lor s-a hrănit și se hrănește zi de zi din nenorocire. Orice prezumție/speranță de moralitate a căzut în momentul când pe drama a mii de familii s-au cocoțat niște inși cinici, ipocriți, corupți și mediocri.

Am intuit primul, încă de la începutul crizei, că strategia nemernicilor va fi de a sabota măsurile de protecție instituite prin starea de urgență, pentru a ajunge să acuze relaxarea și, prin urmare, numărul mare de îmbolnăviri/decese. Mai bine mă înșelam!

 Stânga politică și frustrații ei sateliți s-au bazat pe concursul CCR și al Avocatului Poporului pentru a-și duce la capăt zoaiele și nu-i poate opri nimeni decât prin vot. Când va fi acesta posibil…

Numai că în timp ce clamează, cu o pretinsă inocență, că au în minte doar grija față de cetățean, îl otrăvesc cu mesaje electorale care reprezintă, de la un capăt la altul, tot atâtea știri false. De cele mai mute ori nici nu se mai obosesc să insereze printre minciuni elemente de adevăr, pentru a spera la credibilitate. Semn că sunt disperați.

 Vă dau câteva exemple de manipulare nesimțită.

1: „Guvernul recurge la o distrugere programată a economiei” – oare chiar poate crede cineva sănătos la cap așa ceva? În mod normal nu, dar de vreme ce acest mesaj este transmis, se mizează pe ceva. Oare pe ce? Cine sunt receptorii?

Este un semn clar că nucleul dur al social-democraților români și al nefericiților lor epigoni dă semne de neîncredere, prin urmare se recurge la cel mai crunt vehicul electoral al ticăloșilor din toate timpurile: frica. Frica este o otravă greu de combătut, căci este o emoție puternică și paralizează rațiunea, mai ales când este indusă unui public mai puțin informat/educat.

 2: „În România e mai rău decât acum 5 luni” – oare din ce motiv? Vă spun ceva: în timpul stării de urgență, al măsurilor restrictive fără precedent, dar dispuse pentru protecția sănătății generale, populația României a reacționat neașteptat de bine.

Românii au înțeles că nu e de glumă cu pandemia, deci au perceput Executivul drept autoritate în stare să gestioneze situația. Cum PNL nu s-a prăbușit, nemernicii au indus, parșiv, din disperare, în discursuri, un adjectiv: măsuri NEPOPULARE.

 Nimeni nu a măsurat care era amploarea bazinului care percepea astfel perioada stării de urgență, deci s-a apelat rapid la Avocatul Poporului și CCR pentru a pulveriza siguranța publică. Diseminarea sintagmei „măsuri nepopulare” pe rețelele sociale a urmărit justificarea atacării lor, mizându-se pe faptul că românii nu se vor întreba cum oare, dacă o țară întreagă se plânge, PNL nu cade abrupt.

Și nici nu s-au întrebat, dar stânga a acționat ca și cum ar fi făcut-o. Avem, deci, încă un exemplu tipic de manipulare. Da, în România sunt mai multe cazuri de îmbolnăvire în 24 de ore, dar aceasta este opera gândirii strategice a PSD.

 3: „Trebuie să moară oameni ca să facă PNL alegeri?” – rostirea în chestiune atinge maximul de ticăloșie. Aș putea scrie o carte pe marginea fracturilor de logică din acest enunț nemernic, dar n-are rost. Golănia este evidentă pentru orice om care gândește singur.

Din nou, fraza se adresează electoratului extrem de puțin dotat și face pereche cu altă gogomănie: „Guvernul nu a acceptat că în România există Covid”. Și aceasta este o mostră de tactică folosită de secole: atribuirea propriei erori adversarului tău, în mod repetat, pentru a căpăta credibilitate.

 4: „În alte țări nu există asemenea restricții” – încă un enunț nerod; o simplă lectură a unor portaluri de știri neatinse se otrava pesedistă vă va arăta că România se înscrie exact în linia europeană de protecție a sănătății publice, iar impunerea măștii, de pildă, nu e o invenție mioritică. Oare toți responsabilii din alte țări îngrijorate sunt cretini?

5: „SARS CoV 2 nu este mai periculos decât o gripă normală” – enunțul cel mai periculos, menit să instige la nerespectarea recomandărilor medicilor. În realitate, cercetătorii din întreaga lume au ajuns la concluzia că virusul gripal este de 10 ori mai benign decât coronavirusul actual.

 Dacă ar fi după mine, cei care afirmă public că pandemia de Covid19 este o invenție, un fenomen supraestimat, ar trebui să răspundă penal. În momente critice, care ne pun viața în pericol, sunt în primul rând un om, nu un apărător al libertății de exprimare. În plus, până la judecata istoriei, nu se știe ce mai rămâne din omenire…, scrie liderul PNL într-un text de opinie.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 „Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” / Roșia cumpărată de mai bine de o lună nu se descompune nici în bazinul pentru compost