Rareș Bogdan, anunț despre certificatul european de vaccinare: Din 1 iunie va fi proiectul pilot și din 1 iulie va fi funcțional

Rareș Bogdan, anunț despre certificatul european de vaccinare: Din 1 iunie va fi proiectul pilot și din 1 iulie va fi funcțional

Europarlamentarul Rareș Bogdan a făcut la Antena 3 precizări legate de certificatul european de vaccinare cu care se va putea călători, după ce un comisar european a declarat marți că "cine nu vrea nici să se vaccineze, nici să se testeze, se va supune tuturor restricțiilor din țara în care vrea să ajungă, altfel stă acasă."

Cine nu vrea nici să se vaccineze, nici să se testeze se va supune tuturor restricțiilor din țara în care vrea să ajungă, altfel stă acasă, a declarat marți comisarul pentru Justiție în Parlamentul European, Didier Reynders.

"Comisarul Reynders a spus "până când OMS va anunță că pandemia legată de COVID-19 a încetat". Până în momentul ăla, certificatul va fi valid. Eu sper să nu fie ani, sper să fie doar luni." a declarat Rareș Bogdan la Antena 3.

"Din 1 iunie va fi proiectul pilot și din 1 iulie va fi funcțional.

Există 12 milioane de cetățeni europeni care se deplasează dintr-o țară în altă doar pentru serviciu.

Condițiile sunt simple: un vaccin acceptat de Uniunea Europeană, un test PCR care să fie negativ sau să fi trecut prin boală, pe baza unui certificat. Cele trei condiții sunt condițiile esențiale prin care poți circula în interiorul UE." a mai precizat europarlamentarul.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 Dezvăluiri despre relația lui Gigi Becali cu Tania Budi