Rareș Bogdan anunță „revoluția tarifelor la internet în roaming” după amendamentele depuse în PE privind desființarea suprataxării și anularea „politicii utilizării rezonabile”

Rareș Bogdan anunță „revoluția tarifelor la internet în roaming” după amendamentele depuse în PE privind desființarea suprataxării și anularea „politicii utilizării rezonabile”

Echipa comună de candidați ai Alianței PNL-PSD pentru Parlamentul European este una cu “oameni extrem de buni pentru a se bate pentru o Românie cu capul sus, pentru o Românie care să se afirme într-o Europă extrem de puternică”, a afirmat vineri prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la depunerea listei de candidați a Alianței la sediul Biroului Electoral Central.

Potrivit lui Rareş Bogdan, lider al delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, “Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa”. 

Bogdan, cap de listă al PNL și al doilea pe lista comună, a vorbit alături de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fruntașul listei PSD și al listei comune, după ce președinții celor două partide de guvernământ, liberalul Nicolae Ciucă și social-democratul Marcel Ciolacu, au punctat că această echipă merge într-o misiune comună la Bruxelles pentru România și pentru cetățenii români.

“Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii ’30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de Agerpres.

El a adăugat că această echipă este cea mai reprezentativă pentru România, cu “oameni extrem de buni pentru a se bate pentru o Românie cu capul sus, pentru o Românie care să se afirme într-o Europă extrem de puternică”.

“Sunt absolut convins că lista comună va putea la Strasbourg şi Bruxelles să negocieze poziţii cheie pentru România, să conteze şi fiecare vot care va fi de aici înainte pentru orice rezoluţie, pentru orice directivă, pentru orice propunere să fie negociată exclusiv cu ajutorul românilor prezenţi acolo pe lista comună PNL-PSD, care să asigure acea majoritate necesară”, a completat liberalul, el precizând că o echipă de 20 de europarlamentari de la ambele partide va avea un cuvânt greu de spus și că va căuta obținerea unui post de vicepreședinte al Parlamentului European, fie din partea PNL, fie din partea PSD.

Întrebat despre poziția de comisar european din partea României, Rareș Bogdan a precizat că această persoană și acest portofoliu vor fi discutate de președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă.

Primii zece candidați ai PNL sunt Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.

În legislatura 2019-2024, delegația română din grupul PPE, din care zece eurodeputați provin din partea PNL, este a treia cea mai mare delegație națională din cel mai mare grup politic din Parlamentul European.

În timp ce PNL face parte din grupul PPE din Parlamentul European, PSD face parte din familia politică a socialiștilor europeni, S&D fiind al doilea grup ca mărime din Parlamentul Europeană.

De partea cealaltă, PSD îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Maria Grapini, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea.

Pe primele trei locuri ale listei comune se află Mihai Tudose, Rareș Bogdan și Gabriela Firea, obiectivul comun al alianței pentru scrutinul europarlamentar din 9 iunie fiind un număr de aproximativ 20 de mandate în legislatura 2024-2029 a Parlamentului European.


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Halep, decizie majoră pentru French Open: Simona are de acum o singură șansă să joace la Paris

5 Câte rachete supersonice are Rusia pe stoc, potrivit estimărilor ucrainene