Rareș Bogdan anunță schimbarea tacticii în lupta cu Nehammer pentru Schengen

Rareș Bogdan anunță schimbarea tacticii în lupta cu Nehammer pentru Schengen

Europarlamentarul Rareș Bogdan a vorbit despre aderarea României la Spațiul Schengen.
Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan a vorbit despre poziția neschimbată a Austriei în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen, în ciuda tuturor eforturilor diplomatice făcute de țara noastră.

Acesta a făcut referire la situația din Israel, după care a extrapolat rolul diplomatic al României și la problema intrării în Spațiul Schengen.

„Sigur că negocierile trebuie să continue, sigur că atât ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, cât şi Luminiţa Odobescu, pe care îmi permit să o felicit şi public – s-a vorbit şi în Biroul Naţional despre ceea ce a realizat în ultimele 48 de ore Ministerul Afacerilor Externe cu privire la extragerea celor 840 de români din Israel şi la suportul pe care îl acordă celorlalţi români care doresc să părăsească Israelul extrem de greu încercat din cauza atacurilor teroriste ale Hamas şi suntem alături de poporul israelian şi de Statul Israel, cu totul.

Sigur că aici negocierile trebuie să continue, dar în acelaşi timp s-a văzut extrem de clar că, din păcate, doar diplomaţia nu ajunge uneori în cazul domnului Nehammer și al domnului Karner şi atunci România trebuie să-şi diversifice acţiunile prin care să pună presiune cu ajutorul partenerilor europeni, a Comisiei Europene, a Parlamentului European, a partenerilor transatlantici, presiunea pe Austria, dar în acelaşi timp trebuie să ne aducem aliaţi şi din zona economică, mai ales a companiilor care sunt prezente pe teritoriul României.

Cred că declarațiile premierului și declarațiile făcute de europarlamentarii liberali, dar și de miniștrii liberali și liderii liberali sunt de bun augur. Cred că România își va diversifica complet modul în care va încerca să convingă Austria că locul României este în Schengen.

Problema Schengen a devenit o problemă care ţine de respectul fiecărui român şi ţine de modalitatea în care noi reuşim să-i convingem pe români despre locul României în Europa”, a spus europarlamentarul liberal.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat