Rareș Bogdan, atac la PSD: „Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Am făcut sacrificii enorme punându-ne la masă cu dușmanii noștri”

Rareș Bogdan, atac la PSD: „Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Am făcut sacrificii enorme punându-ne la masă cu dușmanii noștri”

Prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan a declarat joi, 25 noiembrie, cu privire la discursul din parlament al liderului PSD, Marcel Ciolacu, care a criticat în termeni duri guvernul Cîțu, că acesta a greșit discursul de la moțiune. Rareș Bogdan a explican și motivul pentru care au eșuat negocierile cu USR, susținând că a fost doar vina acestora.

Rareș Bogdan a criticat discursul lui Marcel Ciolacu de la investirea guvernului Ciucă.

„Marcel Ciolacu a greșit discursurile. Cred că din cauza emoțiilor. A avut discursul de la moțiunea de cenzură”, a spus Rareș Bogdan la Digi24.

”Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Nu e un discurs pentru un guvern din care PSD face parte. Cred că a încurcat discursurile. Rog ca data viitoare colegii mei din PNL să reacționeze. Îi dojenesc pe colegii mei parlamentari că nu au reacționat”, a mai spus europarlamentarul liberal.

El a anunțat că în 2023, când se va produce rotația guvernamentală, va deveni ministru. ”Pe 25 mai 2023 veți fi cu mine în guvern, pe un portofoliu pe care nu vi-l pot spune acum. Aroganțele nu au ce căuta într-o coaliție. Îmi voi întrerupe mandatul de europarlamentar. Și nu voi fi doar eu, vor fi încă doi colegi”, a mai spus Rareș Bogdan.

Eșecul negocierilor cu USR

În ceea ce privește negocierile cu USR, Rareș Bogdan a declarat că acestea au fost rupte după criticile venite la adresa lui Cîțu.

„Cu USR aveam o majoritate extrem de redusă, cei 18 parlamentari plecați ne-au plecat, faptul că noi avem doar 116 de parlamentari, USR are 88 de parlamentari, UDMR are 30 de parlamentari, iar grupul de minorități a declarat că nu mai susține o guvernare alături de USR.

Asta nu înseamnă că tot ce am spus față de PSD s-a schimbat între timp. Eu consider că în momente de cumpănă pentru țara noastră, liderii trebuie să fie oameni de stat și să nu aibă orgolii.

Prima discuție de formare a unui Guvern a fost cu USR, au fost elaborate lucruri care nu au funcționat, ne-am spus ce aveam de zis și am înghețat disputa pe premier, acolo am intrat în dispută. Din păcate a doua zi au venit atacuri la adresa domnului Florin Cîțu, primul a venit din partea lui Dacian Cioloș și a trebuit să negociem cu PSD”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

Despre schimbarea lui Cîțu

Liderul PNL a susținut că el nu vede motivele pentru care Florin Cîțu ar trebui schimbat din fruntea partidului.

„Nu văd de ce să nu mai fie Florin Cîțu președinte. PNL a ieșit slăbit după o bătălie internă și asta ne-a creat probleme. Campania a fost mult prea lungă, aceste patru luni de zile au afectat imaginea PNL, bătălia a fost una extrem de dură, care a dus și la o mică rupere.

Nu se pune problema să ne concentrăm pe așa ceva, Florin Cîțu e președinte ales, noi suntem o echipă aleasă, trebuie să ne concentrăm pe guvernare.

Am făcut sacrificii enorme, punându-ne la masă cu dușmanii noștri obișnuiți, PSD. Ar fi o mare greșeală să nu ne concentrăm pe guvernare, pe livrare și să intrăm într-o nouă bătălie internă.

Proiectul Anghel Saligny a dus la această criză care a exacerbat. Proiectele depuse în proiectul Anghel Saligny, de care zicea că nimeni nu are nevoie, de către primari sunt de 134 de miliarde pe o finanțare de 50 de miliarde. Trebuie să venim cu o bună guvernare și care să ridice nivelul de trai al României”, a mai spus Rareș Bogdan.

Despre Raluca Turcan: Iresponsabilitate totală

Prim-vicepreședinte PNL, a criticat-o dur joi pe Raluca Turcan, vicepreședinte al partidului, după ce aceasta a declarat luni că nu există bani în buget pentru plata pensiilor.

”A fost o iresponsabilitate totală, o piatră de moară aruncată în brațe premierului Ciucă cu o zi înainte de vot”, a spus Rareș Bogdan la Digi 24.

”S-a descalificat ca lider al PNL. Voi propune în interiorul partidului o sancțiune, dar nu excludere din partid. O sancțiune statutară. A greșit față de PNL într-un moment extrem de greu, când noi trebuie să ne împăcăm cu propriul electorat”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...