Rareș Bogdan, avertisment sumbru după atacurile PSD la adresa BNR! „Asta urmăresc!”

Rareș Bogdan, avertisment sumbru după atacurile PSD la adresa BNR! „Asta urmăresc!”

Rareș Bogdan, avertisment sumbru după atacurile PSD la adresa BNR! „Asta urmăresc!”

Ce a scris jurnalistul pe Facebook:

„Dementii de la PSDragnea, impreuna cu aliatii din Alde si Udmr fragilizeaza la maxim economia Romaniei. Atacurile in cascada la stabilitatea monedei nationale si a sistemului financiar-bancar vor duce la o criza fara precedent, care va indeparta investitori, va prabusi moneda nationala si va crea nesiguranta a locurilor de munca pentru sute de mii de romani. Doar Huvo Chavez si Maduro mai procedau in acest fel cu Banca Centrala a Venezuelei. Cei de la guvernare sunt disperati de starea economiei si vor sa gaseasca un tap ispasitor pe care sa il vanture prin masina de propaganda infioratoare de care dispun, prin fata propriului electorat captiv si neinformat.”

PSD susține luni, într-o nouă postare pe Facebook, că creșterea euro este artificială și se întreabă ce măsuri ia Banca Națională a României (BNR). "Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?", se întreabă social-democrații pe pagina oficială a partidului.

"Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută...dacă în jurul României euro scade...atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?", scrie PSD pe pagina de Facebook.

În contextul în care în ultimele săptămâni cursul euro/leu a crescut accelerat, PSD atacă Banca Națională și sugerează că instutuția se face vinovată pentru aceasta situație. PSD a postat în urmă cu câteva zile un mesaj prin care solicita BNR"să-și facă datoria pentru că are rezerve valutare cu care poate să intervină și să stopeze creșterea euro".


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...