Rareș Bogdan: Cei care dinamitează Uniunea Europeană pierd teren și sunt mândru că am contribuit și eu la asta!

Rareș Bogdan: Cei care dinamitează Uniunea Europeană pierd teren și sunt mândru că am contribuit și eu la asta!

Rareș Bogdan: Cei care dinamitează Uniunea Europeană pierd teren și sunt mândru că am contribuit și eu la asta!

„Cei care dinamitează Uniunea Europeană pierd teren și sunt mândru că am contribuit și eu la asta! Românii au înțeles: Ne trebuie și mai multă Europă! Am spus-o zi de zi, cu fapte și cifre. Eurobarometrul realizat de Parlamentul European arată că 65% dintre români văd beneficii clare ca urmare a statutului României de membră UE. Totodată, a crescut enorm interesul lor pentru alegerile europene - 74% dintre alegători spun că este posibil să voteze (față de 55% în 2019). În plus, 68% dintre români consideră că în actualul context geopolitic, alegerile europene sunt foarte importante. Adică oamenii simt că apartenența la UE, care trebuie întărită, este o garanție de securitate și o investiție în bunăstare.

Delegația EPP România, o echipă în care colegii din PNL au fost exemplari în acest mandat, a pus mereu presiune pe Comisia Europeană să găsească soluții atât în criza din energie, cât și în problemele fermierilor - doar două exemple, dar sunt sute. Fără populism, fără să ne mințim alegătorii, înarmați cu argumente, deschiși să discutăm cu cifrele pe masă. Am ținut mereu calde subiectele europene, am fost fermi, uneori duri, dar și foarte realiști, iar în Dosarul Schengen am fost vioara întâi. Ceea ce am obținut prin rezoluția Schengen la care am fost raportor din umbră al EPP, fermitatea legată la posibile despăgubiri și acțiuni în justiție, a fost rodul inteligenței unei echipe care nu a acceptat niciun compromis. Și n-a fost ușor. Dar românii au vorbit aceeași limbă. O vom face în continuare!”, a scris liderul PNL pe Facebook.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro